Το «τσεκ ματ» του Τιμούρ

Ο Τιμούρ Κετσπάγια σε άλλο ένα ντέρμπι κέρδισε στην «σκακιέρα» τον αντίπαλο προπονητή και οδηγεί τον ΑΠΟΕΛ εκ του ασφαλούς στην πορεία για τον τίτλο.

Η επιλογή του να παίξει με τρεις «κόφτες» είχε ξεκάθαρο στόχο. Να ανακόψει το ατού της ΑΕΚ που είναι η λειτουργία του κέντρου της, αλλά και των πολύ γρήγορων άκρων, με αποτέλεσμα οι Τομάς, Μπόλιεβιτς και Λαρένα να μην μπορούν να ακολουθήσουν τις αρχικές οδηγίες του Κρίστιανσεν. Βινίσιους, Μοράις και

Αρτυματάς ασκούσαν ασφυκτική πίεση στο κέντρο της ΑΕΚ που ήταν αδύνατο να λειτουργήσει. Τα ακραία μπακ του ΑΠΟΕΛ είχαν οδηγίες να μην ανεβαίνουν, αλλά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο μαρκάρισμα των Τέτε και Τρισκόφσκι.

Η επιλογή του Τιμούρ να βάλει στο παιχνίδι σαν προωθημένο τον Ντε Βινσέντι αποδείχθηκε ολόσωστη, αφού στην πρώτη ευκαιρία που βρήκε πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ. Σε γενικές γραμμές, όλες οι επιλογές του Κετσπάγια και το «διάβασμα» του αντιπάλου βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και χάρισαν στον ΑΠΟΕΛ μια πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Μια νίκη με πολλαπλά οφέλη και πιο σημαντικό το +6 από την δεύτερη θέση που του δίνει μεγάλο προβάδισμα ενόψει της τελικής ευθείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα