Το θέμα της «Αφρίκα» στο επίκεντρο του τουρκοκυπριακού Τύπου

Οι αντιδράσεις και ιδιαίτερα η δήλωση Ερντογάν εναντίον της Αφρίκα για τον χθεσινό της τίτλο για την τουρκική επιχείρηση στο Αφρίν, την οποία χαρακτήρισε ως εισβολή, κυριαρχεί στον Τύπο σήμερα, όπως και οι αντιδράσεις των τ/κ κομμάτων για την επιχείρηση αυτή. Επίσης, αναφορά γίνεται σε δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη για το Κυπριακό, όπως και σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, τις οικονομικές δυσκολίες των «δήμων», τη σημερινή "τελετή ορκωμοσίας" των νέων «βουλευτών».

Επεισόδια και προπηλακισμοί έξω απ’ την Αφρίκα (Vid / Pics)

Η «Αφρίκα»

(Αφρική), με τίτλο «Μας έδειξε ως στόχο», αναφέρεται στις δηλώσεις Ερντογάν εναντίον της εφημερίδας για τον χθεσινό της τίτλο. Η Αφρίκα δεν αναφέρεται σε άλλο θέμα πρωτοσέλιδα, παρά στη διοργάνωση σήμερα, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διαμαρτυρίας στα γραφεία της εφημερίδας, αλλά και στα μηνύματα στήριξης προς την Αφρίκα μέσω των κοινωνικών δικτύων.


Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Προτεραιότητά μου θα είναι ο Ακιντζί», αναφέρεται στην ομιλία του Προέδρου Αναστασιάδη στη χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση και τις αναφορές του στο Κυπριακό και πώς θα επαναρχίσουν οι συνομιλίες. Αλλού γράφει για βόμβες βροχή εναντίον του Αφρίν από την Τουρκία από αέρος και από ξηράς. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σκληρή ήταν η αντίδραση του Ερντογάν και του συνδέσμου αλληλεγγύης προς την Τουρκία έναντι της Αφρίκα.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Πρώτη κρίση», γράφει ότι η αναφορά της Αφρίκα σε δύναμη εισβολής και το σχόλιο της Ντεριά για εξουσία που τρέφεται με αίμα, έχει αντικατοπτρισθεί στις προσπάθειες για τον σχηματισμό «κυβέρνησης». Γράφει, επίσης, ότι ο Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα θα διαμαρτυρηθεί για το σχόλιο της Ντεριά και είτε δεν θα πάει στην "τελετή ορκωμοσίας", είτε θα πάει και θα φύγει όταν έρθει η σειρά της Ντεριά. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε πως θα καθαρίσουν τα σύνορά τους από τους τρομοκράτες.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Στηρίξτε το περιβάλλον», αναφέρεται σε δηλώσεις στην εφημερίδα εκπροσώπων περιβαλλοντικών οργανώσεων για τη ρύπανση του περιβάλλοντος και την πολιτική αντιμετώπισης και προστασίας που πρέπει να ακολουθηθεί. Αλλού αναφέρει ότι σήμερα ήρθε η σειρά να συζητηθεί το ποιο κόμμα θα πάρει ποιο «υπουργείο» στις συνομιλίες των τεσσάρων κομμάτων για τον σχηματισμό «κυβέρνησης». Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Ταγίπ Ερντογάν αντέδρασε εναντίον της Αφρίκα για το χθεσινό της πρωτοσέλιδο.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Πτώχευση της τοπικής αυτοδιοίκησης!», γράφει ότι κάποιοι «δήμοι» δεν μπορούν να αποπληρώσουν πλέον το χρέος τους προς το ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις της «προέδρου» του «ανωτάτου εκλογικού συμβουλίου» ότι με το ίδιο εκλογικό σύστημα δεν είναι εύκολο να γίνουν και πάλι «εκλογές». Αλλού αναφέρεται στα εκκρεμούντα θέματα που πρέπει να ξεκαθαρίσει η νέα «κυβέρνηση» αμέσως μόλις αναλάβει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα