Το ΤΕΠΑΚ σταθμός του υποψηφίου δημάρχου Νίκου Νικολαϊδη

Την εκτίμηση του προς τις υπηρεσίες που το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει προς τη Λεμεσό, εξέφρασε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για τη δημαρχία Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος χθες συναντήθηκε με τις πρυτανικές αρχές και το συμβούλιο του Πανεπιστημίου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο κ.Νικολαΐδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ Στάθη Παπαδάκη, και στη συνέχεια, μαζί με ομάδα συνεργατών του, με τον Πρύτανη

Ανδρέα Αναγιωτό, τους Αντιπρυτάνεις Διόφαντο Χατζημιτσή και Φώτη Παναγίδη και το Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών Κώστα Χόππα.

Κατά τις συναντήσεις ο υποψήφιος για τη δημαρχία Λεμεσού, παρουσίασε τις προτάσεις και προτεραιότητες του για την πόλη, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και εκτενέστερη αναφορά και συζήτηση για θέματα που αφορούν το ΤΕΠΑΚ και γενικότερα την ανώτατη εκπαίδευση στη Λεμεσό.

Ο κ.Νικολαΐδης εξέφρασε, προς τους συνομιλητές του, την εκτίμηση του προς τις σημαντικές υπηρεσίες που οι ίδιοι και το ΤΕΠΑΚ προσφέρουν στη Λεμεσό και τόνισε την ανάγκη να υπερπηδηθούν τα προβλήματα που υπάρχουν και να συνεχιστεί με γοργότερους ρυθμούς το πρόγραμμα ανάπτυξης του πανεπιστημίου, τόσο σε θέματα ακαδημαϊκής ολοκλήρωσης όσο και σε θέματα κτιριακών υποδομών και εξοπλισμού. Ανέφερε δε ότι απαραίτητες προϋποθέσεις για την καλύτερη δυνατή πορεία του ΤΕΠΑΚ είναι το δίπτυχο, ακαδημαϊκή αριστεία και χρηστή διοίκηση.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, ο Νίκος Νικολαΐδης ανέφερε πως αν υπάρχει κάτι που χαρακτηρίζει διαχρονικά τη Λεμεσό, είναι ο πολιτισμός της, τα γράμματα και οι τέχνες και εξέφρασε τη θέση πως πρέπει να διαφυλάξουμε και να προωθήσουμε ακόμα περισσότερο αυτήν την κληρονομιά, ενώ υπέδειξε πως το ΤΕΠΑΚ είναι ένας πολύ σημαντικός στρατηγικός συνεργάτης της Λεμεσού στην προσπάθεια για ενίσχυση και προώθηση των γραμμάτων και των τεχνών στην πόλη μας.
Ταυτόχρονα, είπε ο υποψήφιος για τη δημαρχία Λεμεσού, το ΤΕΠΑΚ μπορεί να αποτελέσει το βασικότερο τεχνικό σύμβουλο της πόλης μέσα από τη δυνατότητα του να παρέχει επιστημονικά τεκμηριωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες στο Δήμο για μια πλειάδα θεμάτων.

Αυτή η κοινή πορεία αρμονικής και εποικοδομητικής αλληλεπίδρασης πανεπιστημίου και πόλης πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο για το καλό και της ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητας αλλά και της πόλης ολόκληρης, ανέφερε τέλος ο κ. Νικολαΐδης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα