ΠΑΣΥΚΙ: Ασθενείς και φορείς να πιέσουν το Υπουργείο Υγείας

Σε περίπτωση μη ευόδωσης του διαλόγου που θα αναπτυχθεί μεταξύ συντεχνίας και Υπουργού Υγείας, εντός του χρονικού πλαισίου, η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. θα υποχρεωθεί να αναθεωρήσει τη στάση της, αναφέρεται σε ανακοίνωση μετά την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ και την απόφαση για αναστολή της αυριανής απεργίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι μετά τη συνάντηση που ζητήθηκε από τον Υπουργό Υγείας για την εκτόνωση της κρίσης μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. και την γραπτή δήλωση του, ότι δεν είχε πρόθεση να θίξει τους κυβερνητικούς

ιατρούς, το ΔΣ αποφάσισε άρση των μέτρων.

"Ποτέ δεν ήταν πρόθεση μας η ταλαιπωρία των ασθενών αλλά η προστασία τους, και η λήψη απεργιακών μέτρων δεν είναι αυτοσκοπός αλλά μέσο διεκδίκησης", αναφέρουν οι γιατροί.

Σημειώνουν πως έλαβαν υπόψη την επιστολή του Υπουργού Υγείας με την οποία αναγνωρίζει επιτέλους την ουσιαστική συνεισφορά γνώση και επιστημοσύνη των κυβερνητικών ιατρών, την κατάθεση από τον Υπουργό χρονικού πλαισίου με ορόσημο τον Οκτώβριο για επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την δημόσια υγεία, τη μη αποδοχή από το Υπουργείο Υγείας των κανονισμών που κατέθεσε ο κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής και την πρόσκληση του Υπουργού για συμμετοχή στην προετοιμασία του νομοσχεδίου για την ιατρική σχολή με στόχο την ψήφιση του μέχρι τέλος του χρόνου.

"Καλούμε τους ασθενείς, φορείς και τα κόμματα όπως ασκήσουν πιέσεις προς το αρμόδιο υπουργείο, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων για τα οποία είμαστε σε συνεχή διάλογο χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Στόχος μας η παροχή ποιοτικής φροντίδας υγείας στους ασθενείς σε ένα εργασιακό περιβάλλον που να διασφαλίζει την αξιοπρέπεια των λειτουργών υγείας", αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα