Ο ΠτΔ συναντήθηκε με τον Γ.Γ του Κόλπου-Πιο στενή συνεργασία

Σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για τις εξελίξεις στην περιοχή ιστορική επίσημη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κατόπιν πρόσκλησης του Βασιλιά της χώρας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου

Συνεργασίας του Κόλπου κ. Abdul Latif Bin Rashid Al Zayani.

Οι σχέσεις Σαουδικής Αραβίας-Κύπρου έχουν γίνει πιο στενές υπό την ηγεσία του Προέδρου Αναστασιάδη, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου Abdul Latif Bin Rashid Al Zayani.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκαν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και

υπηρεσιακοί παράγοντες, ο κ. Al Zayani είπε ότι οι σχέσεις Σαουδικής Αραβίας – Κύπρου έχουν γίνει πιο στενές υπό την ηγεσία του Προέδρου Αναστασιάδη.

Ευχαρίστησε επίσης την Κύπρο για τις θέσεις που τηρεί εντός της ΕΕ σε θέματα που αφορούν τη Σαουδική Αραβία.

Σχετικές φωτογραφίες ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

#Now, #Riyadh: Meeting of #Cyprus President @AnastasiadesCY and Secretary General of the #GulfCooperationCouncil @GCCSG Dr. #Andullatif_bin_Rashid_Al_Zayani, #Cyprus, #GCC-#EU, @GCC, #SaudiArabia pic.twitter.com/NWcP1IMuum

— NikosChristodoulides (@Christodulides) January 3, 2018

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Σαουδική Αραβία.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Άμυνας, Μεταφορών, Ενέργειας, και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, οι οποίοι θα έχουν σημαντικές συναντήσεις με τους ομολόγους τους.

Οι διμερείς σχέσεις, θέματα ενέργειας, η εμπορική και οικονομική συνεργασία των δύο χωρών και οι περιφερειακές εξελίξεις αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών.

Το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τύχει επίσημης υποδοχής στο Παλάτι από τον Βασιλιά Σαλμάν, ο οποίος στη συνέχεια θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμήν του.

Θ’ ακολουθήσουν επίσημες διαβουλεύσεις των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και υπογραφή συμφωνιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα