Ημερίδα: Σε σταυροδρόμι η κυπριακή οικογένεια

Η σύγχρονη κυπριακή οικογένεια βρίσκεται σε σταυροδρόμι χρειάζεται στήριξη από διάφορους φορείς για να διαχειριστεί τις σύγχρονες προκλήσεις, είναι το γενικό συμπέρασμα Ημερίδας, που συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Κοινωνιολόγων Κύπρου και η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Επαρχίας Λεμεσού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Κοινωνιολόγων, η 1η Ετήσια Διεπιστημονική Ημερίδα είχε θέμα «Θεσμός της οικογένειας:

Σύγχρονες όψεις και προκλήσεις στην κυπριακή πραγματικότητα».

Γενικό συμπέρασμα από τα πορίσματα των εισηγήσεων που συνόψισε, κατά το κλείσιμο της ημερίδας, ο κ. Νεκτάριος Παρτασίδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου, παρουσία του Πρόεδρου της Ομοσπονδίας, κ. Κυριάκου Νικηφόρου, είναι πως η σύγχρονη κυπριακή οικογένεια βρίσκεται σε σταυροδρόμι.

Τούτο δεν κρίνεται απαραίτητα ως αρνητικό, υπογράμμισε σύμφωνα με την ανακοίνωση, όμως ο οικογενειακός θεσμός χρειάζεται στήριξη από διάφορους πολιτειακούς, εκκλησιαστικούς, κοινωνικούς, εκπαιδευτικούς ή άλλους φορείς, ακόμη και μεμονωμένους επαΐοντες, για να διαχειριστεί τις σύγχρονες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει στην κυπριακή κοινωνία, ιδίως στην τεχνοψηφιακή εποχή.

Στόχος των δύο φορέων, σημειώνεται, είναι η θεσμοθέτηση της εκδήλωσης με διαφορετική θεματική κάθε φορά, και τα Πρακτικά θα επιμελείται Επιστημονική Επιτροπή, που θα αναλαμβάνει να εκδίδονται σε σχετικό τόμο.

Τη διεπιστημονική ημερίδα χαιρέτισαν εκπρόσωποι κρατικών και άλλων επίσημων φορέων. Για το θέμα μίλησαν καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί και επιστήμονες, ενώ το ακροατήριο είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα