"Βούλιαξε" την Σουόνσι ο Λιορέντε

Με τέρματα του πρώην «Κύκνου», Φερνάντο Γιορέντε, και του Ντέλε Άλι η Τότεναμ έφυγε νικήτρια από την έδρα της ουραγού Σουόνσι (2-0). Σαουθάμπτον - Κρίσταλ Πάλας 1-2 με νικητήριο γκολ του Μιλιβόγεβιτς.


Σουόνσι - Τότεναμ 0-2
Τρίτη συνεχόμενη νίκη και άνοδος στην 5η θέση για την φορμαρισμένη Τότεναμ, 2-0 επί της... αγαπημένης της πελάτισσας Σουόνσι στο «Liberty Stadium», παρότι ο σούπερ σταρ της, Χάρι Κέιν, δεν ξεκίνησε βασικός

λόγω ασθένειας. Στην πρώτη του παρουσία στην βασική ενδεκάδα στο φετινό πρωτάθλημα ο αντικαταστάτης του, Φερνάντο Γιορέντε, «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του σκοράροντας με δύσκολη κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κρίστιαν Έρικσεν στο 12ο λεπτό, με τους ποδοσφαιριστές του Κάρλος Καρβαλιάλ πάντως να διαμαρτύρονται δικαιολογημένα, καθώς φαίνεται ότι ο πολύπειρος Ισπανός επιθετικός βρισκόταν σε θέση οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Στο 89' ο Ντέλε Άλι αξιοποίησε την μπαλιά του -προερχόμενου από τον πάγκο- Χάρι Κέιν και με διπλή προσπάθεια «υπέγραψε» την επικράτηση των «Πετεινών» του Λονδίνου.
Σαουθάμπτον - Κρίσταλ Πάλας 1-2

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι στο «St. Mary's Stadium», το πρώτο τέρμα του 31χρονου Ιρλανδού διεθνούς στράικερ Σέιν Λονγκ (17') στην Premier League μετά τον Φεβρουάριο του 2017 έδωσε το προβάδισμα στην Σαουθάμπτον, ωστόσο η μαχητική Κρίσταλ Πάλας ήταν αυτή που πανηγύρισε ένα σπουδαίο διπλό (1-2), με τον Τζέιμς Μακάρθουρ να ισοφαρίζει στο 69' και τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς να πετυχαίνει το νικητήριο τέρμα με φανταστικό σουτ έξω από την αντίπαλη περιοχή 11 λεπτά αργότερα, παίρνοντας έτσι «εκδίκηση» για το χαμένο πέναλτι στις καθυστερήσεις της πρόσφατης εντός έδρας αναμέτρησης με την Μάντσεστερ Σίτι (0-0).
Γουέστ Χαμ - Γουέστ Μπρομ 2-1

Σημαντική νίκη με ανατροπή και βαθιά βαθμολογική «ανάσα» για την Γουέστ Χαμ, 2-1 επί της άτυχης Γουέστ Μπρομ, με τον υποτιμημένο Άντι Κάρολ να σκοράρει δύο φορές στο δεύτερο ημίχρονο (59', 90+4') και να χαρίζει ένα πολύτιμο τρίποντο στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού στα «Σφυριά», ενώ το σύνολο του Άλαν Πάρντιου είχε ανοίξει το σκορ με τον Τζέιμς Μακλιν στο 30' και έχασε τρομερή ευκαιρία για το 1-2 με τον 20χρονο Όλιβερ Μπερκ στις καθυστερήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα