Το πήρε πάνω του ο Μαρτίνουκ

Με δύο γκολ του Ουκρανού ο Ερμής πήρε σπουδαία νίκη

ΕΡΜΗΣ 2
(43΄ 95΄ Μαρτίνουκ)
ΕΘΝΙΚΟΣ 1
(70΄ Χατζηβασίλης)

Όλα έδειχναν ότι Ερμής και Εθνικός θα μοίραζαν βαθμούς και εντυπώσεις, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον Μαρτίνουκ. Ο Ουκρανός με γκολάρα στο 95ο λεπτό της αναμέτρησης έκρινε την αναμέτρηση και χάρισε στον Ερμή σπουδαίο τρίποντο. Ήταν ο παίκτης που άνοιξε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο και φυσιολογικά είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της επιτυχίας.

Ο Εθνικός είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο

70΄ με τον Χατζηβασίλη, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει βαθμολογικό κέρδος. Έτσι παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Ο Ερμής με τη νίκη του έφτασε στους εννέα βαθμούς και ανήλθε στην 5η θέση.

Γκολ στο φινάλε
Μόλις στο 8ο λεπτό ο Ερμής βρέθηκε κοντά στο να ανοίξει το σκορ, όταν ο Ντε Μέλο ανατράπηκε εντός περιοχής και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι. Ο Βραζιλιάνος ωστόσο νικήθηκε από τον Μπογκατίνοφ, ο οποίος έπεσε στη σωστή πλευρά και απομάκρυνε με υπερένταση.

Η συνέχεια βρήκε τον Ερμή να έχει τον πρώτο λόγο και την κατοχή της μπάλας, και τον Εθνικό να απειλεί μέσω ξαφνικών αντεπιθέσεων. Η προσφυγική ομάδα δημιούργησε τις προϋποθέσεις για γκολ, ενώ στο 41ο λεπτό έχασε διπλή σπουδαία ευκαιρία με τους Ενέσκου και Χατζηβασίλη να αστοχούν από πλεονεκτική θέση. Και δεν έφτανε αυτό, δύο λεπτά αργότερα ο Μαρτίνουκ από το ύψος της περιοχής δοκίμασε το πόδι του και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Μπογκατίνοφ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, στα πρώτα 20 λεπτά το ματς ήταν κακό, χωρίς φάσεις. Από το 65΄ μέχρι το φινάλε ο ρυθμός ήταν πολύ γρήγορος με πολλές φάσεις για γκολ, κυρίως για τον Ερμή. Παρόλα αυτά στο 70΄ ο Χατζηβασίλης με ωραίο πλασέ έκανε το 1-1 και έδωσε νέα δεδομένα στο ματς.

Είχε προηγηθεί ωραία κάθετη πάσα του Πιντσέλι. Ο Ερμής προσπάθησε να πάρει και πάλι προβάδισμα στο σκορ και έχασε αρκετές ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το τελικό σκορ θα είναι το 1-1, ο Μαρτίνουκ με σουτ εκτός περιοχής στο 95΄ χάρισε τη νίκη στους «φτεροπόδαρους».

Κίτρινες: Μαρτίνουκ/ Ενέσκου, Μπογκατίνοφ, Πιντσέλι, Αρέστη

Ερμής: Στυλιανού, Χριστόφ, Σίργκι (31΄ Αντωνίου), Μπένγκα, Ντε Βρίσε, Μαϊσουράτζε, Μπάουμαν, Ντε Μέλο, Μαρτίνουκ, Γιαγκουδάκης (48’ Αρτάμπε), Ντομινίκ.

Εθνικός: Μπογκατίνοφ, Μουλαζίμης, Ντόβνια, Γκριγκαλάβα (46΄ Στόιτσεφ), Τσικάρσκι, Πιντσέλι, Αρέστη (59΄ Γκαβρίλα), Ενέσκου, Κιπιάνι, Ζελάγια, Χατζηβασίλης.

Το φιλμ του αγώνα
8΄ Άστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Ντε Μέλο, ο οποίος νικήθηκε από τον Μπογκαντίνοφ.
23΄ Ο Εθνικός σκόραρε με κεφαλιά του Ζελάγια, ωστόσο ορθά ακυρώθηκε αφού έκανε φάουλ στον Μπένγκα.
41΄ Μεγάλη διπλή χαμένη ευκαιρία για τον Εθνικό. Πρώτα ο Ενέσκου νικήθηκε από τον Στυλιανού, ο οποίος απέκρουσε και την κοντινή προβολή του Χατζηβασίλη.
43΄ 1-0 Ο Μαρτίνουκ από το ύψος της περιοχής πλάσαρε εύστοχα και έδωσε προβάδισμα στον Ερμή.
47΄ Σουτ του Κιπιάνι, στη σωστή θέση ο Στυλιανού μάζεψε την μπάλα.
66΄ Σουτ του Μούλερ από πλεονεκτική θέση, ο Μπογκατίνοφ έδιωξε σε κόρνερ.
67' Μεγάλη ευκαιρία για τον Εθνικό με κοντινή προβολή του.
70΄ 1-1 Κάθετη πάσα του Πιντσέλι στον κενό χώρο, ο Χατζηβασίλης βρέθηκε απέναντι από τον αντίπαλο πορτιέρο και με ωραίο πλασέ έφερε το ματς στα ίσα.
82΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαρτίνουκ, ο Μπογκατίνοφ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
87΄ Κοντινό σουτ του Αρτάμπε, η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενους.
90΄ Σουτ του Μούλερ, στην αγκαλιά του Μπογκατίνοφ η μπάλα.
95΄ 2-1 Με σουτ εκτός περιοχής, ο Μαρτίνουκ πέτυχε το νικητήριο γκολ για τον Ερμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα