«Θα πάμε όλοι μαζί»

Σε νευρικό κλονισμό ο ΔΗΣΥ στη Λεμεσό, με τις εσωκομματικές αναταραχές να παραμένουν
Ο Αντρέας Χρίστου σήμερα εξαγγέλλει την υποψηφιότητά του και αποκαλύπτει πρώτα στη «Σημερινή» το πλάνο του για την επόμενη 5ετία.

Με 24 ώρες «καθυστέρηση», σήμερα τελικά εξαγγέλλει την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της Λεμεσού ο νυν Δήμαρχος, Ανδρέας Χρίστου, ο οποίος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές διεκδικεί μια τρίτη θητεία.

Μιλώντας στη «Σημερινή» για το ποιοι είναι οι στόχοι του σε αυτές τις δημοτικές εκλογές,

ανέφερε ότι παραμένουν οι ίδιοι που είχαν τεθεί και τις δύο προηγούμενες φορές που είχε κερδίσει την εκλογική μάχη. Όπως είπε, ο στόχος είναι η συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας σε συνεννόηση με ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο.

«Η κοινή πορεία που είχαμε χαράξει τα προηγούμενα χρόνια με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους φορείς της πόλης της Λεμεσού θα συνεχιστεί ακόμη πιο δυναμικά», είπε. Σύμφωνα με τον κ. Χρίστου, «αυτή η αναπτυξιακή προσπάθεια, που καταφέραμε όλοι μαζί, έγινε γιατί συνενώθηκε ολόκληρος ο δήμος και έχουμε παραγάγει ένα πλούσιο έργο».

«Είμαι και πάλι ανεξάρτητος»
Ο Αντρέας Χρίστου υποστήριξε ότι και σε αυτές τις εκλογές, όπως και τις προηγούμενες δύο φορές, κατεβαίνει ως ανεξάρτητος, τονίζοντας ότι θα προσπαθήσει να διατηρηθεί ένα καλό κλίμα στην προεκλογική περίοδο, λέγοντας παράλληλα ότι δεν προχωρεί «σύμφωνα με το γράμμα των κομμάτων», προσθέτοντας ότι είναι «ανοικτός» και στον κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ο κ. Χρίστου είχε επιβεβαιώσει την περασμένη Παρασκευή την πρόθεσή του να επαναδιεκδικήσει τη δημαρχία της Λεμεσού και, αν και προτίθετο να εξαγγείλει χθες την υποψηφιότητά του, αυτή αναβλήθηκε για σήμερα, λόγω συναντήσεων που προγραμματίστηκαν για σήμερα με τον Πρέσβη της Γεωργίας και την Πρέσβη της Σλοβακίας.

Οι «κραδασμοί» στον ΔΗΣΥ συνεχίζονται
Την ίδια ώρα ο πολιτικός «χαμός» στον Δημοκρατικό Συναγερμό, λόγω της επιλογής Νικολαΐδη από την ηγεσία του κόμματος για τη Δημαρχία της Λεμεσού, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και μάλιστα ακόμη και μέσα από τα τηλεοπτικά παράθυρα.
Χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογος ανάμεσα στον αντιδήμαρχο Λεμεσού Σάββα Στούππα και τον εκ των αντιπροέδρων του ΔΗΣΥ και συντονιστή για τις δημοτικές εκλογές στην επαρχία Λεμεσού, Γιώργο Γεωργίου, στην κρατική τηλεόραση.

Οι τόνοι ανάμεσα στους δύο ανέβηκαν για τα καλά, με εκατέρωθεν κατηγορίες και χαρακτηρισμούς: «Σε πήραμε από το χέρι και σε φέραμε στον ΔΗΣΥ», είπε ο κ. Στούππας στον κ. Γεωργίου, «άτε για να μην ακούω μ…, μην το πω στον αέρα», απάντησε ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Ο αντιδήμαρχος Λεμεσού Σάββας Στούππας ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμπαραταχθεί με την υποψηφιότητα Νίκου Νικολαΐδη, ενώ παράλληλα τάχθηκε δίπλα σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους που θα προέρχονται από τον Δημοκρατικό Συναγερμό. «Αυτοί οι ειδικοί που πήραν τις αποφάσεις και τώρα μας καλούν εμάς να βγάλουμε τα κάρβουνα από τη φωτιά, να τα βγάλουν οι ίδιοι», ανέφερε ο κ. Στούππας.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του κόμματος διάβασε αποσπάσματα από πρακτικά συνάντησης που είχε γίνει στο τέλος του περασμένου Ιούνη, και υποστήριξε ότι κανένας από τους «πέντε» δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον.

Ο κ. Γεωργίου προχώρησε ένα βήμα παραπάνω διαβάζοντας αναφορές του κ. Στούππα, βάσει των οποίων, διαβεβαίωνε πως βρίσκεται στη διάθεση του κόμματος, και θα στηρίξει την οποιαδήποτε πιθανή επιλογή της παράταξης, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για συνεργασίες.

Και όλα αυτά παρά την επίσκεψη που πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή στη Λεμεσό ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και τις διαβεβαιώσεις που έλαβε πως θα βάλουν νερό στο κρασί τους τα πέντε στελέχη του κόμματος που ενδιαφέρθηκαν να κατέλθουν ως υποψήφιοι.

Ο εκλεκτός του ΑΚΕΛ στη Λάρνακα
Την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της Λάρνακας εξήγγειλε ο Ανδρέας Βύρας, καλώντας τους δημότες «να δουλέψουμε μαζί για να κάνουμε µια νέα αρχή, για να χτίσουμε μια νέα πόλη».

Σε χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Βύρας ανέφερε ότι «με πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνω, καταθέτω ενώπιον των δημοτών της Λάρνακας την υποψηφιότητά µου για τη δημαρχία της πόλης, η οποία έχει περιέλθει σε ανυποληψία και στασιμότητα, ενώ διάφορα γεγονότα τραυμάτισαν και πλήγωσαν την αξιοπρέπειά της».

Υποσχέθηκε ότι θα κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλά, δηλαδή να ακούει «προσεκτικά, και µέσα από σκληρή δουλειά, μεθοδικότητα, εντιμότητα, διαφάνεια, και κυρίως µε συλλογικότητα να δουλέψουμε, για τη Λάρνακα όπου όλοι θα θέλαμε να ζούμε, για τη Λάρνακα που οραματιζόμαστε για τα παιδιά µας».

Πρόσθεσε ότι το όραμά του για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι «να υπηρετεί τον δημότη και όχι να εργάζεται εις βάρος του», εκφράζοντας ταυτόχρονα τη θέλησή του «να εργαστούμε όλοι μαζί, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς προσωπικά συμφέροντα για να αποκτήσει επιτέλους η Λάρνακα τη θέση που της αξίζει».

Ο κ. Βύρας απευθύνθηκε «με ειλικρίνεια στους συνδημότες» του, γιατί όπως είπε, «όλους τους ενώνει η Λάρνακα», λέγοντας πως για τον ίδιο εμπειρία ζωής είναι η δράση του μέσα από το κίνημα της Αριστεράς, από το οποίο προέρχεται, «ένα κίνημα από το οποίο προήλθαν Δήμαρχοι ορόσημα, στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου. Μοναδικός µου στόχος θα είναι το συμφέρον της πόλης, η χρηστή διοίκηση και η αξιοκρατία και θα εργαστώ συλλογικά και χωρίς αποκλεισμούς», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα