Το Πάφος 2017 μετέτρεψε την πόλη σε μια μεγάλη σκηνή

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 διοργάνωσε στο κέντρο της Πάφου ένα διήμερο Μεσογειακών μουσικών με γεύσεις SaffrAn μαγειρεμένες με βιολιά, τσαγιέρες, ακορντεόν, τσέλο κιθάρες, καφετέριες, μπουκάλια και πολύ χιούμορ.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού ΠΠΕ Χρίστος Πατσαλίδης έστειλε το μήνυμα με δηλώσεις του στο πλαίσιο της εκδήλωσης πως ο πολιτισμός μπορεί να υπάρξει παντού.

Δίπλα από την Δημοτική Αγορά το Ανοικτό εργοστάσιο πολιτισμού και το σχήμα SAffrAN –όπως είπε- μαγείρεψαν συνταγές από την Ιταλία, Γαλλία,

Αυστρία και τη χώρα των Βάσκων. Στην καλλιτεχνική εκδήλωση συμμετείχαν οι Armin Scheidel , Francesca Frigeri, Manu Barandiaran , Don Raphael, Martial Larbourlette - Mehat.

Πρόσθεσε επίσης, πως το Εμπορικό κέντρο της Πάφου ένας χώρος ο οποίος έχει απομονωθεί και έχει χάσει την επισκεψιμότητα του θα μπορέσει να ανακτήσει την παλιά του αίγλη με τις πολιτιστικές δράσεις που διοργανώνονται σ’ αυτό.

H Αναστάζια Αναστασίου υπεύθυνη επικοινωνίας της ΠΠΕ Πάφος 2017 μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανέφερε πως πρόκειται για την τρίτη συναυλία στο πλαίσιο του προγράμματος Travelling Stage.

Πρόκειται συνέχισε, για μια σκηνή που σκοπό έχει να μεταφερθεί σε όλη την Πάφο στην ευρύτερη περιοχή της, με κυρίως μουσικές συναυλίες.

Συνήθως πρόσθεσε, για την διοργάνωση τέτοιων συναυλιών επιλέγονται χώροι κυρίως εξωτερικοί όπου έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό όπως στα Κούκλια, η Μεσαιωνική Αγρέπαυλη, η Κάτω Πάφος , το Μεσαιωνικό κάστρο και η Κάτω Πάφος.

Σύμφωνα με την κ. Αναστασίου ο Ιούλιος ξεκινά τη Τετάρτη με το αρχαίο ελληνικό δράμα στο Αρχαίο Ωδείο ενώ συνέχεια θα δοθούν – όπως είπε- στα προγράμματα κοινωνικής συνοχής.

Ο Γιάννης Κουτσόλαμπος μέλος του Οργανισμού της ΠΠΕ και υπεύθυνος υποδομών ανέφερε πως η φιλοσοφία της εκδήλωσης είναι αυτή με την οποία ο Οργανισμός κέρδισε τον τίτλο του Open Air Factory.

Δεν είναι εύκολο είπε, να το χωνέψει ο κόσμος ότι ολόκληρη η πόλη μπορεί να γίνει μια μεγάλη σκηνή. Το αποψινό θέαμα συνέχισε, είναι φρέσκο με στόχο να γυρίσει ο τροχός και να έρθει ο πολιτισμός πιο κοντά στο κόσμο.

Αναφερόμενος στους χώρους που επιλέγει το Πάφος 2017 για την διοργάνωση των εκδηλώσεων ο κ. Κουτσόλαμπρος ανέφερε πως είναι “ αναπάντεχοι χώροι , όπως το αρχαιολογικό μουσείο, η παραλία , σινεμά με ξαπλώστρες δίπλα στο κύμα” , σημειώνοντας πως δεν αποτελούν συνηθισμένοι χώροι εκδηλώσεων και λέγοντας " πως αυτή είναι η ιδέα, να μην περιοριζόμαστε σε αίθουσες συναυλιών ή σε κλειστούς και γνωστούς χώρους".

Στόχος μας συνέχισε, είναι να φέρουμε τον πολιτισμό κοντά στον κόσμο εκεί που βρίσκεται και περπατάει.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κουτσόλαμπρος ανέφερε πως οι εθελοντές αποτελούν εξαιρετική πολύτιμη βοήθεια . Οι εθελοντές πρόσθεσε δεν είναι “ ξένο πράγμα” , αλλά Παφίτες, που εκδηλώνουν το πνεύμα και το πάθος της Πάφου που δεν θέλει να υποχωρήσει .

Στόχος μας κατέληξε, είναι να φθάσουμε στο 2017 και να αφήσουμε κάτι σημαντικό πίσω μας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα