Το Μουντιάλ 2030 θέλουν Νότια και Βόρεια Κορέα

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-Ιν, πρότεινε στον πρόεδρο της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, τη διοργάνωση ενός Μουντιάλ το 2030 από διάφορες ασιατικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Βόρειας Κορέας.

«Νομίζω ότι ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που θα διοργανώσουν οι χώρες της Βορειοανατολικής Ασίας, της Νότιας Κορέας και της Βόρειας Κορέας, θα συμβάλει στην προώθηση της ειρήνης», δήλωσε ο Μουν στον Τζάνι Ινφαντίνο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου της FIFA στη Σεούλ

για το Μουντιάλ U20. «Θέλω να δω αν μπορώ να δημιουργήσω μια παρόμοια ευκαιρία για το 2030», συνέχισε ο Μουν.


Σύμφωνα με το κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, ο Ινφαντίνο αναγνώρισε ότι πιθανότατα θα υπάρξουν κάποιες «δυσκολίες», αλλά ότι η ιδέα «μπορεί να είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα» για να φέρει σε επαφή τις δύο Κορέες, που είναι χωρισμένες από το 1948. Έτσι, φαίνεται να βλέπει με θετικό τρόπο την προοπτική για επιστροφή στην Ασία ενός Μουντιάλ, μετά εκείνο του 2002 που πραγματοποιήθηκε από Νότια Κορέα και Ιαπωνία. Ο Ινφαντίνο προσφέρθηκε να εξετάσει την υπόθεση, ξεκινώντας συνομιλίες με τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τσινπίνγκ.

Στον δρόμο αυτής της υποψηφιότητας, υπάρχουν δύο εμπόδια που δεν πρέπει να υποτιμηθούν: το γεγονός ότι η Κίνα θέλει να διοργανώσει μόνη της το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2030 και τη διπλή υποψηφιότητα Αργεντινής-Ουρουγουάης για να γιορτάσουν τα 100 χρόνια από το πρώτο τουρνουά, που μάλιστα φιλοξενήθηκε στο Μοντεβιδέο και η Ουρουγουάη νίκησε την Αργεντινή.

Keywords
Τυχαία Θέματα