Π.Μυλωνάς: Η διάσπαση Λιλλήκα και ο κίνδυνος από Νικόλα

"Η υποψηφιότητα Λιλλήκα δημιουργούσε συνθήκες διάσπασης μεταξύ των πολιτών που έδωσαν κοινές μάχες, τουλάχιστον στο Κυπριακό", ανέφερε ο Βουλευτής Παύλος Μυλωνάς.

Σε πρωινή του παρουσία στο Πρωτοσέλιδο του Σίγμα, ο πρώην Βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών τόνισε ότι βασικός γνώμονας σε σχέση με τις Προεδρικές Εκλογές του 2018 θα πρέπει να είναι να ξεφύγει ο τόπος από τη διακυβέρνηση ΔΗΣΑΚΕΛ. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ούτε η επιλογή Νικόλα θα πρέπει να υποστηριχθεί με λευκή επιταγή, αν και έχει προοπτική,

καθώς θα πρέπει να διασφαλιστεί πρώτα ότι θα τηρήσει κάποια βασικά πράγματα και ότι δεν πρόκειται απλά για προεκλογικές δεσμεύσεις. Το ΔΗΚΟ στο παρελθόν είχε κάποιες θέσεις, οι οποίες δεν ήταν οι καλύτερες, επεσήμανε.

Σε σχέση με το τι θα πράξει στις Προεδρικές Εκλογές η Πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί πρόσφατα, ξεκαθάρισε ότι ακόμα δεν έχει αποφασιστεί κάτι.

"Δεν υπήρχε θέμα να θεωρήσω ότι ο Γιώργος Λιλλήκας και η Συμμαχία Πολιτών είναι ένας πολιτικός και ένα κίνημα που δεν θα έπρεπε να υπάρχει στο προσκήνιο. Θα ήταν αστείο να ισχυριστώ κάτι τέτοιο. Είναι δραστήριος, είναι πολιτικός, όμως δεν υπήρχε προοπτική και ουσιαστική ελπίδα για την υποψηφιότητά του. Δημιουργούσε συνθήκες διάσπασης μεταξύ των πολιτών που έδωσαν κοινές μάχες, τουλάχιστον στο Κυπριακό, δεν βοηθούσε στην προσπάθεια, όπως δεν βοηθούσε ούτε το κοινό μυστικό που κυκλοφορούσε στον χώρο ότι η υποψηφιότητα Νικόλα ήταν προαποφασισμένη", ανέφερε σχετικά.

"ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ προάγουν την παγκοσμιοποίηση, την έλλειψη κάθε αναγνώρισης της καταγωγής, προωθούν την ιδέα της διεκδίκησης μόνο για το εγώ. Εγώ αυτά τα αποκαλώ δεξιό φιλελευθερισμό από τον ΔΗΣΥ και αριστερό νεοφιλελευθερισμό από το ΑΚΕΛ", επεσήμανε ο Παύλος Μυλωνάς.

Σε σχέση με τον δεύτερο γύρο, υποστήριξε ότι όποιος περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών, θα πρέπει να απευθυνθεί στους πολίτες για στήριξη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις στο βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα