Το Κόμμα για τα Ζώα ζητά δικαιοσύνη για τα νεκρά σκυλιά

Την τιμωρία όσων ευθύνονται για την υπόθεση με τα 11 νεκρά σκυλιά που εντοπίστηκαν μέσα σε σακούλες πεταμένα στην περιοχή Βούνναρος στον Ύψωνα Λεμεσού, ζητά το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του Κόμματος, μετά από τηλεφώνημα που δέχτηκε από εθελοντές φιλόζωους, επισκέφθηκε προσωπικά τον Δήμο Ύψωνα και συγκεκριμένα την περιοχή Βούνναρος, όπου βρέθηκε μπροστά σε ένα αποκρουστικό και άθλιο θέαμα. «Συνολικά έντεκα νεκρά σκυλιά βρέθηκαν διάσπαρτα στην περιοχή

Βούνναρος. Ένα μεγαλόσωμο σκυλί ράτσας γερμανικό ποιμενικό ήταν σε πλήρη αποσύνθεση και εικάζεται ότι έχει πυροβοληθεί». Σημειώνεται, επίσης, ότι βρέθηκαν άλλα τέσσερα ζωντανά μικρά σκυλάκια που περιφέρονταν στην περιοχή. Το ένα από αυτά διασώθηκε και βρίσκεται σε ασφαλή χώρο σε καταφύγιο, ενώ καταβάλλονταν προσπάθειες για τη διάσωση των άλλων τριών.

Διαβάστε επίσης: Έντεκα νεκροί σκύλοι εντοπίστηκαν μέσα σε πλαστικές σακούλες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου φρόντισε να ενημερωθούν και να βρίσκονται στην περιοχή η Αστυνομία, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και προσωπικό του Δήμου Ύψωνα. «Από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα που έδειξαν οι κτηνιατρικές εξετάσεις των κτηνιατρικών υπηρεσιών, φαίνεται πολύ δύσκολο να εξακριβωθεί το κατά πόσον αυτά τα σκυλάκια ήταν ζωντανά όταν τα έβαζαν οι άθλιοι εγκληματίες μέσα σε πλαστικές σακούλες ή εάν είχαν πεθάνει και μετά τα ξεφορτώθηκαν. Όλα σχεδόν βρισκόντουσαν σε προχωρημένη σήψη, πράγμα που κατέστησε δύσκολο το έργο των κτηνιατρικών υπηρεσιών».

Αναφέρεται, τέλος, ότι η αστυνομία, σε συνεργασία με το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, τον Δήμο Ύψωνα και τους εθελοντές, εργάζονται για την εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης, με το Κόμμα για τα Ζώα να καταδικάζει για μια ακόμα φορά τέτοιες συμπεριφορές, ζητώντας αυτοί οι οποίοι έχουν προβεί σε τέτοιες άνομες πράξεις ενάντια στα ανυπεράσπιστα ζώα, ενάντια στα ζώα χωρίς φωνή, να βρεθούν και να καταδικαστούν με ό,τι προνοεί η νομοθεσία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα