Έργα τέχνης παρατημένα σε εμπορευματοκιβώτια του ΓΕΕΦ

Παρατημένοι σε εμπορευματοκιβώτια του ΓΕΕΦ βρίσκονται πίνακες ζωγραφικής, μερικοί εξ αυτών φιλοτεχνημένοι από επώνυμους ζωγράφους.

Οι πανάκριβοι πίνακες αυτοί, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, φυλάσσονται σε εμπορευματοκιβώτιο του Τάγματος Στρατηγείου/ΓΕΕΦ, σε ακατάλληλες κλιματικές συνθήκες, με κίνδυνο τη φθορά και καταστροφή τους, ενώ ορισμένοι πίνακες, που είναι τοποθετημένοι σε γραφεία του ΓΕΕΦ, βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση και χρήζουν άμεσης συντήρησης.

Το Υπουργείο Άμυνας, κατόπιν αιτήματος του ΓΕΕΦ, εν όψει

των επανειλημμένων επισημάνσεων της Υπηρεσίας μας, με επιστολή του ημερ. 10.3.2017, ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας τη βοήθεια και συνδρομή του για την επανεκτίμηση και επαναξιολόγηση των πινάκων από εξειδικευμένο προσωπικό, τη δυνατότητα ανάληψης συντήρησης όσων πινάκων κριθούν προς αποκατάσταση από την Κρατική Πινακοθήκη, καθώς και την εκτίμηση του κόστους συντήρησης, για τα οποία η απάντηση ακόμη εκκρεμεί.

Όπως αναφέρει η έκθεση, ο ΓΕ συστήνει όπως τηρηθεί ενήμερος αρχικά για την εξέλιξη του ζητήματος και ακολούθως όπως φυλαχθούν. Ο Γενικός Διευθυντής πληροφόρησε ότι, το Υπουργείο αποφάσισε όπως αξιοποιήσει τους εν λόγω πίνακες στο νέο κτίριο στο οποίο πρόκειται να μεταστεγαστεί το Υπουργείο και το ΓΕΕΦ, καθώς επίσης και στο Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας που θα λειτουργήσει το 2018 και στο Συντονιστικό Κέντρο «ΖΗΝΩΝ» στη Λάρνακα. Για τη συντήρηση των πινάκων, το Υπουργείο Άμυνας ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και θα προχωρήσει στην άμεση συντήρησή τους, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι για πλήρη αξιοποίηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα