Το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις καλεί σε εγρήγορση

Το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις, προειδοποιεί τους δανειολήπτες ότι θα πρέπει άμεσα με την παραλαβή των Επιστολών Θ, Ι και ΙΑ από τις Τράπεζες να επικοινωνούν με τους δικηγόρους τους, αφού, όπως περιήλθε στην αντίληψή του, οι Τράπεζες προχωρούν σε εκποιήσεις με τις επιστολές Ι και ΙΑ, ανεξάρτητα από την ύπαρξη αγωγής στο Δικαστήριο, για συγκεκριμένο

δάνειο.

Όπως αναφέρει το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις, η νομοθεσία προβλέπει προθεσμία τριάντα ημερών από την Επιστολή ΙΑ, για προσφυγή στο δικαστήριο/έφεση για αναστολή της εκποίησης.

Με αφορμή περιστατικό εκποίησης στη Λευκωσία, το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις αναφέρει ότι «ενώ εκκρεμούσε δικαστική διαδικασία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, η Τράπεζα προχώρησε σε παράλληλη διαδικασία της εξπρές της ιδιωτικής εκποίησης που τους χάρισε ο Νόμος», για να σημειώσει πως ο ενυπόθηκος οφειλέτης (αφού είχε ήδη μεταβιβάσει ένα ακίνητο στην Τράπεζα στα πλαίσια συζήτησης που έκαναν), αγνόησε τις επιστολές Ι και ΙΑ, με αποτέλεσμα το Δικαστήριο να απορρίψει το αίτημα του για αναστολή της εκποίησης, αφού είχαν ήδη περάσει οι 30 ημέρες από την επιστολή ΙΑ.

«Η εκποίηση εν τέλει έγινε σε εξευτελιστική τιμή, παρόλο που εκκρεμούσε η αγωγή στο Δικαστήριο για επίλυση των διαφορών. Η απόφαση ανατρέπει την αντίληψη μας ότι η αγωγή λειτουργούσε μέχρι σήμερα σαν ασπίδα προστασίας της κατοικίας, όπως προβλέπει και ο Νόμος», αναφέρει το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις.

Συνεχίζει προειδοποιώντας τους δανειολήπτες ότι «ενδεχόμενη καθυστέρηση και απώλεια της προθεσμίας, μπορεί να αποδειχτεί καταστροφική για την προστασία του ακινήτου σας».

Τέλος, προειδοποιεί τους δανειολήπτες ότι σε περίπτωση παραλαβής επιστολής ΙΑ πρέπει να καταχωριστεί αγωγή, ώστε να εξασφαλιστεί διάταγμα αναστολής του πλειστηριασμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα