Το Ισραήλ κλείνει την είσοδο από Λωρίδα της Γάζας λόγω Πάσχα

Κλειστά θα παραμείνουν Παρασκευή και Σάββατο τα σημεία εισόδου μεταξύ κατεχόμενης Δυτικής όχθης, της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ.

Το κλείσιμο ανακοίνωσε το Ισραήλ. Είναι μια πρακτική η οποία δεν αποτελεί έκπληξη καθώς είναι συχνό φαινόμενο το να κλείνει η είσοδος σε περιόδους θρησκευτικών εορτών. Πόσο μάλλον τώρα, σε μια περίοδο όπου το κύμα βίας στην περιοχή έχει προκαλέσει το θάνατο σε 201 Παλαιστίνιους και 28 Ισραηλινούς, από τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο αποκλεισμός των συγκεκριμένων περιοχών αποφασίστηκε μετά από "την αξιολόγηση

της κατάστασης ασφάλειας", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Χιλιάδες Εβραίοι προσκυνητές συρρέουν στην Ιερουσαλήμ και σε άλλους ιερούς χώρους στη διάρκεια των οκτώ ημερών των διακοπών του Πάσχα, το οποίο τιμά την έξοδο των Ισραηλινών από την Αίγυπτο κατά τους βιβλικούς καιρούς.

"Καθώς πλησιάζει το Πάσχα, όλα τα είδη των εξτρεμιστών θα διοχετεύουν ψεύδη σε σχέση με την πολιτική μας για το Όρος του Ναού”, δήλωσε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου την περασμένη εβδομάδα, αναφερόμενος σε ιστορική τοποθεσία στην Ιερουσαλήμ που θεωρείται ιερή από Εβραίους, Μουσουλμάνους και Χριστιανούς.

“Θα ενεργήσουμε εναντίον αυτών των προβοκατόρων, αναπτύσσοντας δυνάμεις ασφαλείας σε περιοχές εντάσεων”, σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα