Aπόλλων: Κατάθεση ψυχής

Έκσταση! Αυτό επικράτησε στο «Τσίρειο» προχθές, μόλις ο Μέζγκα ευστόχησε στο πέναλτι που έστειλε τον Απόλλωνα στον τελικό του κυπέλλου. Ποδοσφαιριστές, τεχνική ηγεσία, διοίκηση και κόσμος έγιναν ένα, για να πανηγυρίσουν την πρόκριση της ομάδας στον τελικό της 18ης Μαΐου. Το πόσο πολύ ήθελαν και θέλουν το κύπελλο στον Απόλλωνα φάνηκε από τις αντιδράσεις όλων. Τα πανηγύρια που ακολούθησαν της πρόκρισης θύμισαν την κατάκτηση του κυπέλλου του 2013. Ήταν ένα ξέσπασμα χαράς, ικανοποίησης, περηφάνιας.


Σαφέστατα ο Απόλλωνας

δεν πήρε το κύπελλο. Για να το πετύχει αυτό θα πρέπει στον τελικό να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ομόνοιας. Όμως, έχει πλέον τη δυνατότητα να το διεκδικήσει. Θα βρεθεί για 15η φορά σε τελικό κυπέλλου και θα διεκδικήσει το 8ο τρόπαιο στην ιστορία του. Αν και λαβωμένοι από τις απουσίες των Μακρίδη, Μάγκλιτσα και Γκίε, δεχόμενοι μάλιστα και την ψυχρολουσία της ισοφάρισης αμέσως μετά το εκπληκτικό γκολ-φάουλ του Ντα Σίλβα, οι «κυανόλευκοι» κατέθεσαν ψυχή για να πάρουν την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι. Πέντε αλάνθαστες εκτελέσεις και μια απέκρουση του Βάλε «έντυσαν στα κυανόλευκα» την πρόκριση.
Ο Βάλε και ο Μέζγκα ήταν οι ήρωες των πέναλτι. Όμως, στα 120 λεπτά που προηγήθηκαν τρεις παίκτες ξεχώρισαν από την πολύ καλή παρουσία όλης της ομάδας. Σακκέτι, Στυλιανού και Ντα Σίλβα. Ο Αργεντινός πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με την κυανόλευκη φανέλα. Ήταν πανταχού παρών, όργωσε κάθε σπιθαμή του γηπέδου και, ειδικά στην παράταση, όταν οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές κουράστηκαν αυτός συνέχιζε να τρέχει και να κόβει μέχρι το 120'. Ο «κυανόλευκος» mvp του ημιτελικού. Ο Στυλιανού έκανε σπουδαίο παιγνίδι, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Επίσης, στην κορυφαία του εμφάνιση ο νεαρός μπακ δεν έχασε ούτε μια μονομαχία από τους αντιπάλους του ενώ, συχνά-πυκνά, βοηθούσε και στο επιθετικό κομμάτι. Τον εμπιστεύτηκε ο προπονητής του και αυτός τον έβγαλε ασπροπρόσωπο. Ο Ντα Σίλβα ήταν εξαιρετικός. Παίζοντας σαν καθαρό δεκάρι ήταν πάρα πολύ καλός και αποτελούσε μια συνεχή πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα. Πολύ καλά τα πήγαν και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που αγωνίσθηκαν, αφού έδειξαν μεγάλο πάθος και θέληση για την πρόκριση.
Εντυπωσιακό «παρών»
Εντυπωσιακή ήταν και η επιστροφή των φίλων του Απόλλωνα στη Δυτική. Έπειτα από πολύ καιρό, 5.000 φίλοι της λεμεσιανής ομάδας βρέθηκαν στη... φυσική τους θέση και με τον τρόπο τους έσπρωξαν την ομάδα προς την πρόκριση. Αποτέλεσαν τον 12ο παίκτη της και μετέτρεψαν το «Τσίρειο» ξανά σε μια καυτή έδρα. Στο τέλος γιόρτασαν μαζί με τους παίκτες τη μεγάλη πρόκριση.
Ο τελικός θα πρέπει για λίγο να μπει στο περιθώριο, αφού προέχουν οι αγώνες στο πρωτάθλημα. Μέχρι τη γιορτή της 18ης Μαΐου, οι «κυανόλευκοι» θα δώσουν τέσσερα παιγνίδια, αρχής γενομένης από το αυριανό με τη Σαλαμίνα, και σαν στόχο θα έχουν να τα κερδίσουν για να τερματίσουν στην 3η θέση του πρωταθλήματος. Στο «Αμμόχωστος», αύριο, ο Απόλλωνας θα πάει με την ψυχολογία στο φουλ, αλλά λαβωμένος αγωνιστικά. Οι Μακρίδης, Γκίε και Μάγκλιτσα είναι εκτός λόγω τραυματισμού, ενώ ο Φρέιρε είναι τιμωρημένος με κάρτες. Ο Ελίζιο τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στον ημιτελικό, πέρασε από MRI και μάλλον χάνει την αυριανή αναμέτρηση. Το θετικό είναι πως ο τραυματισμός του δεν είναι μυϊκός. Πρόβλημα απεκόμισε και ο Ζοάο Πέδρο και σήμερα θα φανεί αν θα προλάβει την αυριανή αναμέτρηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα