Το γραφείο Κινάνης ΔΕΠΕ διοργανώνει Έκθεση Τέχνης στηρίζωντας άτομα με αυτισμό

Η έκθεση θα παρουσιάσει έργα ταλαντούχων ντόπιων καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένων ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση της Voice for Autism

Λευκωσία, 30 Νοεμβρίου 2023 – Το δικηγορικό γραφείο Κινάνης ΔΕΠΕ, με έδρα τη Λευκωσία, διοργανώνει έκθεση τέχνης σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καλών Τεχνών Κύπρου (ΕΚΑΤΕ),  παρουσιάζοντας έργα 62 καλλιτεχνών.

Η έκθεση, που θα

πραγματοποιηθεί στους χώρους του Akamantis Business Centre, στη Λεωφόρο Αιγύπτου 10, Λευκωσία, 1097, θα ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό από την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2023, στις 7.00 μ.μ. μέχρι τις 5 Ιανουαρίου, 2024. 

Η έκθεση έχει τίτλο “Ο άνθρωπος αυτός” και θα παρουσιάσει γλυπτά και έργα τέχνης μελών του ΕΚΑΤΕ και του ευρύτερου κοινού, ενώ τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν στη Voice for Autism, μια ΜΚΟ που έχει ως στόχο να επιφέρει αλλαγές στην Κύπρο όσον αφορά νεαρούς ενήλικες που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Εκ μέρους της εταιρείας Κινάνης ΔΕΠΕ, η Ήβη Παπαϊωάννου αναφέρει ότι υπήρξε υψηλός αριθμός συμμετοχών, με τα έργα τέχνης που επιλέχθηκαν να διακρίνονται για την υψηλή τους ποιότητα. Εξήντα-δύο συνολικά συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τα πρωτότυπα τους έργα, ενώ οι διοργανωτές έχουν εκδώσει επίσης και αναμνηστικό βιβλίο το οποίο παρουσιάζει όλους τους συμμετέχοντες μαζί με τα έργα τους.

«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική έκθεση τέχνης και ευκαιρία για τον κόσμο να δει και να αγοράσει έργα ταλαντούχων καλλιτεχνών. Αυτό που μας χαροποιεί περισσότερο είναι ότι στην έκθεση συμμετέχει και η κοινότητα των ατόμων με αυτισμό. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που στηρίζουμε τη Voice for Autism και που συμβάλλουμε στο σημαντικό έργο που επιτελεί για την ενδυνάμωση των ατόμων με αυτισμό».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Voice for Autism, Έλλεν Γεωργίου Ποντίκη δήλωσε: «Η έκθεση αποτελεί μια σημαντική ενέργεια της Κινάνης ΔΕΠΕ για την ενσωμάτωση των ατόμων με αυτισμό. Δεν αποτελεί μια απλή έκθεση τέχνης όπου τα έσοδα καταλήγουν στον οργανισμό μας, αλλά έχει γίνει μια πολύ προσεκτική προσπάθεια να συμπεριληφθούν τα άτομα με αυτισμό και να συμμετάσχουν ενεργά στην ίδια την έκθεση».  

Η Voice for Autism υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ατόμων με αυτισμό για πρόσβαση στις απαραίτητες υποστηρικτικές υπηρεσίες και δομές, ώστε να φτάσουν στο ανώτατο επίπεδο των δυνατοτήτων τους και να ζήσουν μια ανεξάρτητη ζωή γεμάτη ευκαιρίες.   

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πλαισιώσουν μέλη της μουσικής μπάντας της Voice for Autism.

Η Δικηγορική Εταιρεία Κινάνης ΔΕΠΕ παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε πελάτη. Η εταιρεία προσφέρει τις υπηρεσίες της από το 1983, έχοντας εξελιχθεί από μια παραδοσιακή δικηγορική εταιρεία σε μια καινοτόμο σύγχρονη και διεπιστημονική δικηγορική εταιρεία που παρέχει τεχνογνωσία σε νομικά, εταιρικά, φορολογικά, λογιστικά, μεταναστευτικά, περιουσιακά και δικαστικά θέματα.

www.kinanis.com

H Voice for Autism: Advocacy &Action είναι μια εγγεγραμμένη μη κερδοσκοπική οργάνωση που προασπίζεται και στηρίζει νεαρούς ενήλικες με αυτισμό, βοηθώντας τους να κτίσουν ουσιαστικές, κοινωνικά ενταγμένες ζωές. Η ΜΚΟ εργάζεται για την προώθηση της ανεξαρτησίας, της παραγωγικότητας και της κοινωνικής ένταξής τους και διεκδικεί τη βελτίωση των σχετικών δημοσίων και ιδιωτικών πολιτικών.

www.voiceforautism.org

­­­­­­

Τα μέλη του συγκροτήματος της Voice for Autism θα πλαισιώσουν μουσικά τα εγκαίνια της έκθεσης έργων τέχνης και γλυπτών που διοργανώνει το δικηγορικό γραφείο Κινάνης ΔΕΠΕ  στις 8 Δεκεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα