Ο Αντονι Μπλίνκεν έφθασε στην Ραμάλα - Τι ζήτησε από Νετανιάχου

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αντονι Μπλίνκεν έφθασε στην Ραμάλα της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παλαστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έφθασε στην έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής με φάλαγγα θωρακισμένων οχημάτων. Προηγήθηκαν συνομιλίες το πρωί με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ.

Διαβάστε επίσης: Κομισιόν: Η ΕΕ οφείλει να λάβει υπ' όψιν τις στρατιωτικές ανάγκες της Ουκρανία

Ο Αντονι Μπλίνκεν ζήτησε από τον Μπενιαμίν

Νετανιάχου «να προστατεύσει τους πολίτες» στην νότια Γάζα και να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας των εποίκων κατά των Παλαιστινίων στην Δυτική Οχθη

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αντονι Μπλίνκεν ζήτησε σήμερα από τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου «να προστατεύσει τους πολίτες» στον νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας αν η ανακωχή με την Χαμάς λάβει τέλος και επαναληφθούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Κατά την συνάντησή τους στο Τελ Αβίβ σήμερα το πρωί, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών «επεσήμανε την ανάγκη κάλυψης των ανθρωπιστικών αναγκών και της προστασίας των πολιτών στην νότια Γάζα πριν από κάθε στρατιωτική επιχείρηση», σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Αντονι Μπλίνκεν ζήτησε επίσης από την ισραηλινή δικαιοσύνη να διώξει «τους εξτρεμιστές εποίκους που διαπράττουν βιαιότητες κατά των Παλαιστινίων στην (κατεχόμενη) Δυτική Οχθη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα