Το έσωσε με Νεϊμάρ η Βραζιλία! (vid)

Η Βραζιλία βρέθηκε να χάνει από το Περού, είχε λίγα καλά διαστήματα, όμως με γκολ στο 92' απέφυγε τη γκέλα και νίκησε 2-1. Γκολ-ασίστ ο Νεϊμάρ.

Αν και βρέθηκε κοντά, η ομάδα του Κάρλος Ντούνγκα απέφυγε τη γκέλα στην πρεμιέρα της στο Copa America και με το 2-1 επί των Ινκας πέρασε στην πρώτη θέση του Group

C μαζί με την Βενεζουέλα που νίκησε νωρίτερα την Κολομβία (1-0). Η Σελεσάο είχε σε καλή μέρα τον ηγέτη Νεϊμάρ που έχασε ευκαιρίες, έβαλε το ένα και έφτιαξε το άλλο γκολ στο 92' και γύρισε το ματς με ένα πολύ σοβαρό και συμπαγές Περού που αν και προηγήθηκε και έδειξε καλά στοιχεία, δεν κατάφερε να πάρει ούτε βαθμό.

Το ματς πρόσφερε... θέαμα με το 'καλημέρα' αλλά σίγουρα όχι κάτι που μπορεί να χαροποιήσει ένα φίλο της Βραζιλίας. Στο3' ο Νταβίντ Λουίζ έκανε λάθος για πρόστιμο μέσα στην περιοχή ο Τζέφερσον ολοκλήρωσε τη διπλή γκάφα και ο Κουέβα με σουτ έκανε το 0-1. Ηταν το πιο γρήγορο γκολ του Περού σε Copa America ύστερα από αυτό του Πέρσι Ρόχα κόντρα στην Χιλή το 1975 και το πιο γρήγορο που δέχεται η Σελεσάο από τον Ιούλιο του 1995 όταν είχε σκοράρει σε βάρος της ο Μπάλμπο της Αργεντινής. Η ομάδα του Ντούνγκα δεν άργησε να απαντήσει και δύο λεπτά αργότερα σε μία συνεργασία... Μπαρτσελόνα, ο Ντάνι Αλβες έβγαλε τηλεκατευθυνόμενη σέντρα για τον Νεϊμάρ που με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Για τον 23χρονο σταρ των Μπλαουγκράνα ήταν το γκολ Νο44 με την Εθνική σε 64 αγώνες.

Ο Νεϊμάρ είχε καλό σουτ στο 11' άουτ και στο 12' έχασε τεράστια ευκαιρία όταν σε κόντρα που άνοιξε ο ίδιος έκανε το σουτ, όμως -με τη μπάλα να έχει περάσει από τον πορτέρο, Γκαγιέσε- είδε τον κάποτε παίκτη του Παναιτωλικού, Ασκουες, να κόβει εκπληκτικά μόλις πριν τη γραμμή! Η Βραζιλία είχε πάρει για τα καλά τα ηνία του ματς και πίεζε στο μισό γήπεδο το Περού, το οποίο -αφού είχε καλό σουτ με τον Κουέβα που απέκρουσε ο Τζέφερσον στο 13'- κατάφερε να ελέγχει κάπως την κατάσταση και σταμάτησε να δέχεται καθαρές φάσεις. Με τον Νεϊμάρ να έχει κέφια, η Σελεσάο ήταν το αφεντικό μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, όμως μεγάλη ευκαιρία δεν είχε άλλη.

Το δεύτερο μέρος ήταν μάλλον καλύτερο, με την Βραζιλία να επιμένει για το νικητήριο γκολ και τις φάσεις να είναι περισσότερες. Στο 53' ο Νεϊμάρ ήταν άτυχος και δεν πέτυχε δεύτερο γκολ αφού στο καλό σουτ του η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ το Περού είχε υποψία φάσης με κεφαλιά του Γκερέρο δέκα λεπτά μετά. Οι Αλμπιρόχος έδειχναν να αντέχουν αμυντικά και όταν έπαιρναν τη μπάλα προσπαθούσαν να κυκλοφορήσουν και να παγώσουν τον ρυθμό, όμως η ατομική ποιότητα της Σελεσάο φαινόταν σε αρκετές φάσεις. Στο 68' ο Γουίλιαν έκανε το βολέ μέσα από την περιοχή για να κόψει την τελευταία στιγμή ο -πολύ καλός- Σαμπράνο και ακολούθησαν δύο πολύ καλές φάσεις.

Στο 75' ο Ντάγκλας Κόστα -είχε μπει αλλαγή- έφυγε στην κόντρα, τσίμπησε τη μπάλα πάνω από τον Γκαγιέσε στο τετ α τετ αλλά την έστειλε άουτ και στο 90' ο Νεϊμάρ με αριστερό πλασέ δεν βρήκε στόχο για εκατοστά! Ο μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα έκανε όμως τη ζημιά στο 92' όταν με πάσα που άφησε όλη την άμυνα του Περού καρφωμένη, βρήκε τον καλυπτόμενο Ντάγκλας Κόστα που αυτή τη φορά ήταν πιο ψύχραιμός και τελείωσε τη φάση για το τελικό 2-1.

Βραζιλία (Κάρλος Ντούνγκα): Τζέφερσον, Νταβίντ Λουίζ, Μιράντα, Ντάνι Αλβες, Φιλίπε Λουίς, Ελίας, Φερναντίνιο, Γουίλιαν (87' Εβερτον Ριμπέιρο), Νεϊμάρ, Φρεντ (75' Φιρμίνο), Ντιέγο Ταρντέλι (66' Ντάγκλας Κόστα).

Περού (Ρικάρντο Καρέκα): Γκαγιέσε, Σαμπράνο, Ασκουες, Βάργκας (88' Γιότουν), Αντβίνκουλα, Μπαγιόν, Σάντσες, Λομπατόν, Κουέβα (82' Ρέινα), Φαρφάν (82' Καρίγιο), Γκερέρο.

Διαιτητής: Ρομπέρτο Γκαρσία Ορόσκο (Μεξικό)

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα