Την έκπληξη η Βενεζουέλα! (vid)

Η Βενεζουέλα έκανε την έκπληξη, επιβλήθηκε 1-0 της Κολομβίας και ξεκίνησε με νίκη στο Copa America για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Πρεμιέρα με νίκη δεν είχε κάνει ποτέ στην ιστορία της. Η Βενεζουέλα, όμως, ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος, επιβλήθηκε δίκαια με 1-0 της απογοητευτικής Κολομβίας και ξεκίνησε με το δεξί στο Copa America.

Όση ποιότητα έχει επιθετικά η Κολομβία, άλλο

τόσο ακίνδυνη ήταν. Μπάκα και Φαλκάο περισσότερο μπέρδευαν ο ένας τον άλλο με το ποιος θα έπαιζε πιο μπροστά και το ματς κυλούσε φυσιολογικά με το σκορ στο 0-0. Πολλά λάθη, με τους παίκτες του Σανβισέντε να παίζουν με περισσότερο πάθος και εκείνους του Πέκερμαν να μην μπορούν με τίποτα να δημιουργήσουν.

Το αποτέλεσμα ήταν σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο να έχουμε όλες κι όλες δύο ευκαιρίες της προκοπής και αμφότερες να είναι για την Βενεζουέλα. Στο 27' ο Βάργκας βρέθηκε στην περιοχή, όμως προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση, με τον Οσπίνα να βγάζει. Ο γκολκίπερ της Κολομβίας στη συνέχεια κράτησε το μηδέν στο 42', όταν ο Γκέρα προσπάθησε να τον νικήσει με εντυπωσιακό τρόπο, βγάζοντας δύσκολα σε κόρνερ.

Τα πράγματα ήταν καλύτερα στο δεύτερο μέρος, έστω και αν ξεκινήσαμε με πολλά λάθη και από τις δύο πλευρές. Ξανά χωρίς φάση μέχρι το γκολ, όταν στο 60' μετά από πλάγιο οι τυπικά φιλοξενούμενοι έπιασαν στον ύπνο την άμυνα των Κολομβιανών. Ο Αράνγκο έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Γκέρα έκανε την πρώτη κεφαλιά και ο Ροντόν στη συνέχεια με δεύτερη το 0-1! Ο επιθετικός της Ζενίτ έγινε ο 4ος Βενεζουελάνος που σκοράρει σε δύο Copa America μετά τους Ντολγκέτα, Ετσεναούσι και Αράνγκο.

Οι παίκτες του Πέκερμαν είχαν την υπεροχή στη συνέχεια, όμως τι να το κάνεις; Χωρίς ιδέες, χωρίς ένταση, χωρίς ρυθμό. Έπρεπε να φτάσουμε στο 79', για να απειλήσει για πρώτη φορά με αξιώσεις η Κολομβία. Αρχικά ο Μπαρόχα έβγαλε δύσκολα το δυνατό σουτ του Χάμες Ροδρίγκες λίγο έξω από την περιοχή, ενώ στη συνέχεια έβγαλε και εκείνο του Καρντόνα. Το μίνο επιθετικό κρεσέντο των τυπικά γηπεδούχων ολοκληρώθηκε στιγμές αργότερα, όταν από κοντά ο Σαπάτα δεν κατάφερε από κοντά να φέρει το ματς στα ίσα, χάνοντας τεράστια ευκαιρία!

Το φάουλ του Καρντόνα πέρασε άουτ στο 84', ενώ στο 85' χάθηκε η τελευταία ευκαιρία για την Κολομβία, όταν ο Κουαδράδο από πολύ καλή θέση προσπάθησε να τελειώσει με εντυπωσιακό τρόπο τη φάση, χωρίς όμως επιτυχία, με την μπάλα να περνάει άουτ και το 0-1 να μένει μέχρι το τέλος!

Κολομβία (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Αρμέρο (82' Τζ. Μαρτίνες), Μουρίγιο, Σαπάτα, Σουνίγκα, Σάντσες (63' Καρντόνα), Βαλένσια, Κουαδράδο, Ροδρίγκες, Μπάκα (72' Γκουτιέρες), Φαλκάο

Βενεζουέλα (Νοέλ Σαβινσέντε): Μπαρόχα, Ροσάλες, Βισκαρόντο, Τούνιες, Αμορεμπιέτα, Ρινκόν, Σέιχας (75' Λουσένα), Αράνγκο (Σίτσερο), Γκέρα, Βάργκας (78' Γκονσάλες), Ροντόν

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα