Το ΔΗΚΟ καλεί τον ΠτΔ να μην αποδεχθεί χρονοδιάγραμμα

Πρέπει να εξευρεθεί τρόπος ενημέρωσης του λαού, για την πορεία και το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων τονίζει το ΔΗΚΟ σε ανακοίνωσή του.

Ενόψει της συνάντησης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακκιντζί, στις 25 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, το Δημοκρατικό Κόμμα καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

• Να μην αποδεχτεί καταγραφή των λεγομένων συγκλίσεων,

που υποτίθεται επιτεύχθηκαν στις διαπραγματεύσεις, καθώς αυτό που ουσιαστικά θα καταγραφεί, θα είναι μόνο οι υποχωρήσεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς, εφόσον η τουρκική πλευρά δεν έχει προβεί σε καμία υποχώρηση.
• Να μην αποδεχτεί οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα ή επιδιαιτησία, καθώς υπάρχει τεράστιο χάσμα στις θέσεις των δύο πλευρών, ειδικά στις πτυχές που απασχολούν έντονα τους Ελληνοκύπριους.
• Να μην αποδεχτεί οποιαδήποτε νέα διαδικασία, που θα οδηγεί σε σύγκλιση πενταμερούς ή πολυμερούς διάσκεψης, προτού συζητηθεί το θέμα στο Εθνικό Συμβούλιο.

Αναφορικά με τις συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου, το ΔΗΚΟ, διαπιστώνει ότι συνεχίζεται η ενημέρωση - παρωδία εκ μέρους του Προέδρου Αναστασιάδη, με τους γνωστούς μονολόγους, χωρίς να υπάρχει διάλογος και παραγωγική συζήτηση και χωρίς να απαντώνται τα πολλά ερωτήματα του Δημοκρατικού Κόμματος και των άλλων κομμάτων.

Το ΔΗΚΟ καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

• Να εφαρμόσει την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου, για τη σύγκλιση των έξι θεματικών συνεδριάσεων του Εθνικού Συμβουλίου.
• Να δώσει έγκαιρα όλα τα έγγραφα των διαπραγματεύσεων στα κόμματα, έτσι ώστε να μελετηθούν και να διεξαχθεί μια παραγωγική συζήτηση στις θεματικές συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου.

"Τέλος - και το πιο σημαντικό για το Δημοκρατικό Κόμμα – καλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να συζητήσει σοβαρά με τα κόμματα, για να εξευρεθεί τρόπος ενημέρωσης του λαού για το περιεχόμενο και την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Είναι αδιανόητο να παραμένει ο λαός στο σκοτάδι, όταν συζητούνται ζητήματα, που θα καθορίσουν το μέλλον του".

Keywords
Τυχαία Θέματα