Προσεκτικούς χειρισμούς συστήνει στον ΠτΔ η ΕΔΕΚ

Η επίσκεψη στη Νέα Υόρκη και η τριμερής συνάντηση απαιτούν προσεκτικούς χειρισμούς, σύμφωνα με την ΕΔΕΚ.

Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος Τύπου, ανέφερε ότι "όπως τονίσαμε και χθες στον ΠτΔ κατά τη διάρκεια του Εθνικού Συμβουλίου, η επίσκεψη στη Νέα Υόρκη και η τριμερής συνάντηση απαιτούν προσεκτικούς χειρισμούς και ιδιαίτερη

προσοχή, γιατί ενδεχομένως να κρύβονται παγίδες.

Εξάλλου πολλές φορές ο αμερικανοβρετανικός παράγοντας, είτε απευθείας είτε δια μέσου αντιπροσώπων, παγίδευσε την Κυπριακή Δημοκρατία.

Όπως συστήσαμε και χθες στον ΠτΔ, εκτιμούμε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης:
Θα πρέπει επιμελώς να αποφευχθεί οποιαδήποτε μορφή κωδικοποίησης των οποιονδήποτε συγκλίσεων που επιτεύχθηκαν μέχρι στιγμής.

Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτός οδικός χάρτης γιατί αυτό προϋποθέτει ή υπονοεί χρονοδιαγράμματα. Επιθυμία μας είναι, ναι μεν το συντομότερο δυνατό να καταλήξουμε σε μία δημοκρατική και λειτουργική λύση, όχι όμως να παγιδευτούμε σε διαδικασίες που αποδείχθηκαν στο παρελθόν προβληματικές.

Η όποια διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε χρόνο, θα πρέπει να διασφαλίζει τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι των κοινοτήτων.

Αυτός είναι και ο λόγος που η ΕΔΕΚ διαφωνεί τόσο με την πενταμερή όσο και με μία διάσκεψη σύνθεσης τύπου Μπούργκενστοκ.

Εάν θα πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε διάσκεψη αυτή θα πρέπει να είναι διεθνής, να συμμετέχουν μεταξύ άλλων και τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και να ασχοληθεί με τη διεθνή πτυχή του Κυπριακού, την ασφάλεια, τις εγγυήσεις, την αποχώρηση κατοχικού στρατού και εποίκων".

Keywords
Τυχαία Θέματα