Το "ADIOS" στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου"

Το Σωματείο του ΑΠΟΕΛ υπενθυμίζει την πορεία της ομάδας τη σεζόν 2011-12, όταν αποκλείστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αναλυτικά:

Το πιο όμορφο ταξίδι ολοκληρώθηκε στο ναό της Μαδρίτης, στο μεγαλοπρεπέστατο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Ο Αυτοκράτορας αποκλείστηκε στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ από τη βασίλισσα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου -με 21 ευρωπαϊκά και παγκόσμια τρόπαια- και αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι την ονειρική ευρωπαϊκή πορεία του. Μια πορεία που έκανε τον ΑΠΟΕΛίστα τον πιο περήφανο φίλαθλο του

κόσμου και που υποχρέωσε πολλούς διεθνείς αναλυτές, τα κορυφαία ΜΜΕ, προπονητές και ποδοσφαιριστές να υποκλιθούν στο μεγαλείο του Θρύλου. Μια πορεία που γιγάντωσε τον ΑΠΟΕΛ και αποτελεί σημείο αναφοράς στην τρισένδοξη ιστορία του. Μια ιστορία που θα διηγούμαστε περήφανα στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας.

Το ονειρικό ταξίδι διήρκησε 9 μήνες! Ξεκίνησε από την Αλβανία στις 13 Ιουλίου του 2011 και ολοκληρώθηκε στην Ισπανία στις 04 Απριλίου του 2012! Σκεντερμπέου, Σλόβαν Μπρατισλάβας, Βίσλα Κρακοβίας, Ζενίτ, Πόρτο, Σαχτάρ Ντόνετσκ και Λιόν υπέκυψαν στην ανωτερότητα του ΑΠΟΕΛ και ένιωσαν τι εστί δύναμη ψυχής και έδρας. Ομάδες με πολλαπλάσιο προϋπολογισμό δημιούργησαν λανθασμένη εντύπωση και ονειρευόντουσαν πρόκριση, αλλά λογάριασαν χωρίς τον Θρύλο.

Ο ΑΠΟΕΛ προς μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση πολλών, εντός και εκτός συνόρων, διέγραφε την περήφανη πορεία του στο κορυφαίο διασυλλογικό επίπεδο και απέκτησε δικαίως τον τίτλο του καλύτερου πρεσβευτή!

Πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν για το ανεπανάληπτο ταξίδι που έλαβε τέλος στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Τα δυο τέρματα απέναντι στην πιο επιτυχημένη ομάδα του κόσμου, μέσα στο πιο ιστορικό γήπεδο που κοσμείται μεταξύ άλλων από 92 τρόπαια, ήταν το επιστέγασμα και συνάμα ο επίλογος του παραμυθιού.

Από το 2012 και εντεύθεν πολλοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι χρησιμοποιούν τον ΑΠΟΕΛ ως παράδειγμα προκειμένου να πιστέψουν ότι το αδύνατο γίνεται δυνατό, ακόμα και στο κορυφαίο επίπεδο. Το χρησιμοποιεί και η ομάδα μας για να ξεπερνά τα όρια της και να συνεχίζει να κάνει περήφανο τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ και να γεμίζει με ευρωπαϊκές επιτυχίες το χρυσό βιβλίο της ιστορίας της.

Keywords
Τυχαία Θέματα