Τ/κ Τύπος:Κυριαρχεί η κοινή εκδήλωση Ε/κ-Τ/κ στο Λήδρα Πάλας

Οι εκδηλώσεις για την 1η Μαΐου και συγκεκριμένα η κοινή εκδήλωση Ε/κ και Τ/κ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Λήδρα Πάλας, αποτελεί το κύριο θέμα στα σημερινά πρωτοσέλιδα των τ/κ εφημερίδων. Αναφορά γίνεται και σε εσωτερικά θέματα, όπως στην περίπτωση 52χρονης η οποία δαγκώθηκε από φίδι για ένατη φορά, στην πραγματοποίηση φεστιβάλ στο Λονδίνο στα πλαίσια της προσπάθειας για προώθηση των κατεχόμενων ως τουριστικού προορισμού αλλά και στην αναγνώριση Τ/κ, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο περιοδικό Entrepreneur για

τις καινοτόμες ιδέες του.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο “Μοναδικός δρόμος η επανάσταση”, γράφει ότι το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα έχει άλλη φωνή στην Τουρκία, ενώ στα κατεχόμενα οι οργανώσεις νεολαίας του κόμματος χωρίς φόβο φωνάζουν ενάντια της πολιτικής Ερντογάν. Ο αρθρογράφος Σενέρ Λεβέντ στο σχετικό του δημοσίευμα αναφέρει ότι κατά τη χθεσινή Πρωτομαγιάτικη εκδήλωση στα κατεχόμενα, φώναζαν συνθήματα όπως “μοναδικός δρόμος η επανάσταση”. Αλλού αναφέρεται στην απόφαση της “συντεχνίας” των οδηγών λεωφορείων να προβούν σε απεργιακά μέτρα, κάτι που επηρεάζει εκατοντάδες μαθητές.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο “Μια λύση τώρα”, γράφει ότι με αφορμή την 1η Μαΐου, πραγματοποιήθηκε χθες δικοινοτική εκδήλωση με τη συμμετοχή εκατοντάδων Ε/κ και Τ/κ, κατά την οποία ακούστηκαν συνθήματα υπέρ της λύσης, ενώ σε κοινή διακήρυξή τους οι συντεχνίες απεύθυναν έκκληση στους δύο ηγέτες να επικεντρωθούν στα εναπομείναντα θέματα, με στόχο την επίτευξη λύσης. Αλλού γράφει ότι μεγάλη τιμή για τα κατεχόμενα αποτελεί η αναφορά στο περιοδικό Entrepreneur στον Τ/κ επενδυτή Μπουράκ Μπασέλ, ο οποίος έχει καινοτόμες ιδέες στο θέμα της τεχνολογίας.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο “Μεγάλο ενδιαφέρον για την 1η Μαΐου”, γράφει ότι εκατοντάδες Ε/κ και Τ/κ δήλωσαν παρών στη χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποίησαν από κοινού ε/κ και τ/κ συντεχνίες στο Λήδρα Πάλας. Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι συντεχνίες, σε κοινό ανακοινωθέν τους, εξέφρασαν τη στήριξη τους στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. Αλλού γίνεται αναφορά στον Τ/κ Μπουράτ Μπασέλ, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Entrepreneur, βάζοντας έτσι τα κατεχόμενα στον παγκόσμιο χάρτη των καινοτόμων ιδεών, σύμφωνα με την εφημερίδα. Γράφει, ακόμα, ότι στην εντατική εξακολουθεί να βρίσκεται ο Χουσεΐν Ντογάν, ο οποίος τραυματίστηκε σε θανατηφόρο δυστύχημα την περασμένη βδομάδα.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο “Συνεχίζεται η κρίση στο κρέας”, αναφέρει ότι σε δηλώσεις τους στην εφημερίδα, κρεοπώλες εξέφρασαν την απογοήτευση τους στη μη εξεύρεση λύσης στο θέμα της τιμής πώλησης του κρέατος, ενώ ζητούν την παρέμβαση του “υπουργείου γεωργίας”, αφού οι “συντεχνίες” τους δεν κατάφεραν να φτάσουν σε συμφωνία. Αναφορά γίνεται και στην περίπτωση της 52χρονης Γκιουλσούν Γινάν, η οποία για ένατη φορά βρέθηκε αντιμέτωπη με το δηλητήριο φιδιού και συγκεκριμένα μεσογειακής οχιάς, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η κατάσταση της υγείας της 52χρονης βρίσκεται εκτός κινδύνου, αφού μετά την περιπέτεια της μετέβη άμεσα σε νοσοκομείο, όπου της παραχωρήθηκε αντίδοτο. Γράφει, ακόμα, ότι για πρώτη φορά τα κατεχόμενα διοργανώνουν φέτος στο Λονδίνο, μεταξύ 5-6 Μαΐου, το φεστιβάλ “βόρειας Κύπρου” στα πλαίσια των προσπαθειών της “κυβέρνησης” για προώθηση των κατεχομένων ως τουριστικού προορισμού.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» δεν κυκλοφόρησε σήμερα λόγω αργίας της Πρωτομαγιάς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα