Οι σταθμοί ορόσημο που διαμόρφωσαν την ηγέτιδα εταιρεία

Η Microsoft, γεννήθηκε το 1975 στην Αμερική, για να ενσαρκώσει το όραμα δύο πρωτοπόρων, του Μπιλ Γκέιτς και του Πολ Άλλεν, που πίστευαν στις δυνατότητες που επιφυλάσσει η τεχνολογία για τη μελλοντική εξέλιξη και αναβάθμιση του τρόπου που ζούμε και εργαζόμαστε. Εν έτει 2017, η Microsoft κατέχει ηγετική θέση στα τεχνολογικά δρώμενα ανά το παγκόσμιο και καθοδηγεί την εξέλιξη της τεχνολογίας με καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα.

Το 2002, η Microsoft

ίδρυσε το πρώτο της γραφείο στην Κύπρο, συνεχίζοντας το όραμα των ‘πατέρων’ της. Να ενδυναμώσει τον κάθε άνθρωπο, την κάθε εταιρεία και οργανισμό να συνειδητοποιήσουν το πλήρες φάσμα των δυνατοτήτων τους για να επιτύχουν περισσότερα, μέσω της τεχνολογίας. Με το πρώτο γραφείο της εταιρίας να ανοίγει τις πόρτες του στην Λεωφόρο Θεμιστοκλή Δέρβη, ο κος Γιώργος Λακκοτρύπης, νυν Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, αναλαμβάνει τη θέση του Country Manager για την Microsoft Κύπρου. Μαζί του και ο κος Γιώργος Πετρακίδης στη θέση του Sales Manager.

Το 2003, ο κος Λακκοτρύπης είχε τη μεγάλη τιμή να γνωρίσει τον οραματιστή και πατέρα της Microsoft, τον πρόεδρο του κολοσσού λογισμικού, Μπιλ Γκέιτς, στο Παρίσι, ενώ το 2007 αναλαμβάνει τον ρόλο του Country Manager για την Κύπρο και τη Μάλτα.

Ένας σταθμός ορόσημο στην ιστορία της Microsoft στο νησί αποτέλεσε ο Ιανουάριος του 2008, όταν ο τότε Υπουργός Εμπορίου κος Αντώνης Μιχαηλίδης, σε μια συνάντηση κορυφής στο Φόρουμ Ευρωπαίων Κρατικών Ηγετών της Microsoft, το οποίο διεξαγόταν εκείνες τις ημέρες στο Βερολίνο, υπογράφει μαζί με, Μπιλ Γκέιτς, ένα μνημόνιο συνεργασίας.

Το 2008 υπήρξε μια χρονιά ανάπτυξης της Microsoft Κύπρου, αφού χαρακτηρίστηκε από την ενδυνάμωση της ομάδας της με νέους επαγγελματίες και την εργοδότηση συνολικά 13 ανθρώπων. Την ίδια χρονιά, η εταιρεία μετακομίζει σε νέα γραφεία, τα οποία διατηρεί και μέχρι σήμερα, στη Λεωφόρο Λεμεσού.

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη που αποτελεί μεγάλο μέρος της φιλοσοφίας και της δράσης της Microsoft σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται, κορυφώνεται το 2011, όταν μια ομάδα εθελοντών της Microsoft μεταβαίνει στην Αθήνα για την υποστήριξη των Special Olympics World Summer Games.

To 2012, η Microsoft Κύπρου στηρίζει την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως ενεργός χορηγός. Παράλληλα, η εταιρεία γίνεται περιφερειακός κόμβος για τους εργαζόμενους που θέλουν να εργαστούν για άλλες θυγατρικές και ανοίγει την πόρτα της για τους ανθρώπους να εργαστούν για την Microsoft Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης από τα τοπικά γραφεία της Microsoft Κύπρου. Ο κος Γιώργος Λακκοτρύπης αναλαμβάνει το ρόλο του Public Sector Lead for Central and Eastern Europe Multi-Country region και ο κος Κώστας Λουκά τη θέση του Country Manager για την Microsoft Κύπρου και Μάλτας.

Μια χρονιά αργότερα, ο Γιώργος Πετρακίδης αναλαμβάνει το ρόλο του Country Manager και η εταιρεία εγκαινιάζει το πρόγραμμα Δωρεάν Λογισμικού με την υποστήριξη του Κέντρου Στήριξης Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών. Μέχρι σήμερα, έχει δωρηθεί λογισμικό αξίας πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ σε ΜΚΟ, παρέχοντας τους πρόσβαση στα κατάλληλα εργαλεία και βοηθώντας τους να καινοτομήσουν.

Το 2014 η Microsoft Κύπρου προσφέρει την τεχνογνωσία της για να εκπαιδεύσει το τμήμα Ηλεκτρονικού εγκλήματος της Αστυνομίας Κύπρου, ως προς την τεχνολογία PhotoDNA, για να βοηθήσει στις προσπάθειες πάταξης της παιδικής πορνογραφίας, ενώ κατά τη συνέχεια του έτους, κυπριακή αποστολή συμμετέχει στους Imagine Cup Finals για 6η συνεχόμενη χρονιά. Το Imagine Cup είναι ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Καινοτομίας της Microsoft, όπου συμμετέχουν μαθητές. Ένα κατόρθωμα ιδιαίτερα σημαντικό για τα τελευταία 3 χρόνια, όπου μόνο 32 ομάδες ανταγωνίζονται στο Παγκόσμιο Τελικό. Στα 2014 World Finals, η κυπριακή ομάδα τιμήθηκε με το βραβείο δημιουργικότητας για το κοινωνικό δίκτυο Facebook (Facebook Creativity Award).

Τον Ιούνιο του 2015, η Microsoft εγκαινιάζει τις εγκαταστάσεις του Microsoft Innovation Center (MIC), το οποίο στεγάζεται στο European University Cyprus. Την τελετή εγκαινίων πραγματοποιεί ο Don Grantham, Πρόεδρος Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης της Microsoft. To MIC έχει χρηματοδοτήσει 100 κυπριακά start-ups, 6 BizSpark Plus startups και προσέφερε συνολικά πέραν του ενός εκατομμυρίου δολλαρίων σε Azure Credits.

Ένα χρόνο αργότερα, τον Ιούνιο 2016, η εταιρεία προχωρεί στην επένδυση και υποστήριξη του οικοσυστήματος συνεργατών της, το οποίο σήμερα περιλαμβάνει πάνω από 250 συνεργάτες, και εγκαθιδρύει το θεσμό των “Partner Awards”, μια ετήσια εκδήλωση στην οποία επιβραβεύει την άριστη απόδοση.

H Microsoft Κύπρου σήμερα εργοδοτεί 17 άτομα και φέτος γιορτάζει τα 15 χρόνια παρουσίας, καινοτομίας και προσφοράς, με τη δέσμευση να συνεχίσει να πρωτοπορεί στην εξεύρεση τεχνολογικών λύσεων, προϊόντων και υπηρεσιών που θα ανταποκρίνονται στις ολοένα και αυξανόμενες ψηφιακές ανάγκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα