Τ/κ Τύπος: Αντιδράσεις για τις παράνομες εκτρώσεις

Οι αντιδράσεις από την απόφαση για υπόθεση των παράνομων εκτρώσεων, η δίκη υπόθεσης θανάτου γυναίκας πιθανόν από ιατρική αμέλεια, κατά τη διάρκεια επέμβασης για αισθητικούς λόγους, νέο ατύχημα με θύμα ένα κοριτσάκι δυόμισι χρονών είναι τα κύρια θέματα των τ/κ εφημερίδων σήμερα.

Οι αναφορές σε θέματα Κυπριακού είναι περιορισμένες σε δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, του Τούρκου ΥΠΕΞ και πληροφορίες ότι η πρόταση του ΔΗΣΥ για τα θέματα αναφορών και σχολικών εορτασμών θα μεταφερθεί μία εβδομάδα μετά για ψήφιση στη Βουλή.

Η

“Αφρίκα” (Αφρίκη), με τίτλο “20 εβδομάδες”, αναφέρεται στην πρόταση που θα κατατεθεί από δύο “βουλευτίνες” του ΡΤΚ στη “βουλή” για το επιτρεπόμενο όριο ηλικίας του εμβρύου για τον τερματισμό της κύησης. Αλλού γράφει ότι η συντεχνία των εργαζομένων της “αρχής τηλεπικοινωνιών” πραγματοποιεί σήμερα στάση εργασίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της “αρχής”. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε ατύχημα χθες το μεσημέρι στο Ριζακάρπασο, με ένα κοριτσάκι 2.5 χρονών να τραυματίζεται στο πόδι από τετράτροχη μοτοσικλέτα.

Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού), με τίτλο “Νέα κρίση στο ηλεκτρικό”, γράφει ότι η συντεχνία των εργαζομένων στην “αρχή ηλεκτρισμού” αντιδρά έντονα στη νέα κεντρική μονάδα πετρελαίου για την παραγωγή ρεύματος που ήρθε στα κατεχόμενα από την ιδιωτική εταιρεία AKSA, η οποία παράγει ρεύμα για την “αρχή”. Αλλού γράφει ότι η μικρή Ναζ επέβαινε στο τετράτροχο που οδηγούσε ο πατέρας, όταν πιάστηκε το πόδι της στην αλυσίδα και κόπηκαν τέσσερα δάχτυλα του ποδιού της. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι μεγάλου μήκους δελφίνι βρέθηκε νεκρό σε παραλία στον Άγιο Επίκτητο Κερύνειας.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση), με τίτλο “Η τελευταία λέξη θα είναι του ανωτάτου”, γράφει ότι και η “εισαγγελία” και οι δικηγόροι των κατηγορουμένων στην υπόθεση των παράνομων εκτρώσεων ετοιμάζονται να προσφύγουν στο “ανώτατο δικαστήριο”, ασκώντας έφεση στην απόφαση του “κακουργιοδικείου”. Αλλού γράφει ότι η Βρετανία αποχαιρέτησε την ΕΕ και δημοσιεύει φωτογραφίες της Βασίλισσας Ελισάβετ και της Πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι να χαιρετούν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στην ατζέντα του Προέδρου Αναστασιάδη δεν υπάρχουν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Η “Κίπρις” (Κύπρος), με τίτλο “Η αμέλεια των ενηλίκων βλάπτει τα παιδιά”, αναφέρεται σε τρεις περιπτώσεις μέσα σε μια εβδομάδα, μία σε τρακτέρ και δύο σε τετράτροχες μοτοσικλέτες, κατά τις οποίες τα παιδιά ανέβηκαν στα οχήματα, παρά τους κινδύνους, και πλήρωσαν την αμέλεια ασφάλειάς τους από τους ενήλικες. Αλλού γράφει ότι νέο οδικό δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα στον Άγιο Επίκτητο, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του οδηγού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο θάνατος μίας γυναίκας κατά τη διάρκεια αισθητικής επέμβασης προκλήθηκε λόγω υπερβολικής ποσότητας οξυγόνου, όπως λέχθηκε στο “δικαστήριο” που εκδικάζει τη σχετική υπόθεση.

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη), με τίτλο “Ο γιατρός στο δικαστήριο, ο υπουργός δεν είχε ιδέα...”, αναφέρεται στην υπόθεση θανάτου της Ανίλ Ακτουντσλάρ κατά τη διάρκεια αισθητικής επέμβασης, για την οποία ο αναισθησιολόγος Κιόρογλου θεωρείται ύποπτος και του απαγορεύθηκε η έξοδος από τα κατεχόμενα, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, ενώ ο αρμόδιος “υπουργός υγείας” δεν είχε ιδέα για την υπόθεση. Αλλού αναφέρει ότι η ποινή που επιβλήθηκε σε υπάλληλο του “τμήματος εφορίας” για υποκλοπή ποσού 124.000 ΤΛ (31.000 ευρώ) ήταν 4 χρόνια. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι σύμφωνα με την εφημερίδα “Αλήθεια”, η πρόταση του ΔΗΣΥ για τις σχολικές αναφορές θα πάει στην Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα