Την Παρασκευή αποφασίζει ο ESM για την δόση της Ελλάδας

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου θα συνεδριάσει εκ νέου το εκτελεστικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για την εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. ευρώ, καθώς εκκρεμεί ακόμη η υλοποίηση ενός μικρού μέρους των προαπαιτούμενων δράσεων.

«Ο ESM ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση να επιλύσει τάχιστα τα εκκρεμή ζητήματα» τονίζεται σε ανακοίνωσή του οργάνου, που συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση δεν δείχνει να ανησυχεί για την εκταμίευση της δόσης. O Υπουργός

Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος συμμετείχε στην συνεδρίαση του ESM, είναι «σίγουρος 100%» ότι την Παρασκευή θα εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης. «Δεν υπάρχει κάποια καθυστέρηση, δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα, πρόκειται για διαδικαστικά θέματα, υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να γίνουν ώστε να εκταμιευτούν τα χρήματα που έχουν συμφωνηθεί», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

Στην σημερινή του συνεδρίαση, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ενέκρινε το επικαιροποιημένο μνημόνιο, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα