Την εισφορά του ΠτΔ κατέθεσε σε Ραδιομαραθώνιο ο Σοφοκλέους

Συμβολική εισφορά στον φετινό Ραδιομαραθώνιο κατέθεσε σήμερα εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος βρίσκεται στη Γαλλία για επίσκεψη εργασίας, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου Μιχάλης Σοφοκλέους.

«Ως μέρος της κυπριακής κοινωνίας και η κυπριακή κυβέρνηση βρίσκεται εδώ σήμερα για να δώσει την εισφορά της σε αυτόν τον

πολύ ευγενή και κρίσιμο θεσμό που δημιουργήθηκε πριν από 28 χρόνια και έχει δώσει την ώθηση για να μπορέσουν άτομα με ειδικές ανάγκες, άνθρωποι με ειδικές ικανότητες να ενταχθούν σωστά στην κοινωνία, να τύχουν της σωστής στήριξης και φροντίδας αλλά κυρίως να μας κάνουν να νοιώσουμε οι ίδιοι πιο άνθρωποι μέσα από αυτές τις πολλές ιστορίες αγάπης που δημιουργούνται κάθε χρόνο τέτοια περίοδο» ανέφερε σε δηλώσεις του μπροστά από το κεντρικό περίπτερο του Ραδιομαραθωνίου στη Λευκωσία ο κ. Σοφοκλέους.

Και σημείωσε πως όταν ξεκίνησε ο Ραδιομαραθώνιος γινόταν κυρίως για να μπορέσει η κοινωνία να υποκαταστήσει τις αδυναμίες του κράτους στην αντιμετώπιση αυτών των ανθρώπων, ενώ σήμερα ο Ραδιομαραθώνιος γίνεται για να προσθέσει στα όσα το κράτος δίνει στα άτομα με ειδικές ικανότητες τα οποία πλέον μπορούν με αξιοπρέπεια να βιώνουν τη ζωή τους και να διεκδικούν τις ευκαιρίες που μπορούν να αρπάξουν.

Ο κ. Σοφοκλέους υπέδειξε ότι στο πλαίσιο αυτό η Κυβέρνηση προχωρεί τον τελευταίο καιρό στην ίδρυση πέντε πολυκέντρων-κατοικιών αυτόνομης διαβίωσης, ένα σε κάθε πόλη, για να μπορέσουμε να αποϊδρυματοποιήσουμε τα άτομα αυτά. «Ένα γεγονός που έρχεται να προσθέσει στην κοινωνική ενσωμάτωση των ανθρώπων αυτών που αρχίζει από την εποχή του σχολείου με τους συνοδούς που έχουν καθιερωθεί» όπως πρόσθεσε.

Μια άλλη σημαντική πρωτοβουλία, όπως εξήγησε, είναι η δημιουργία του πολυκέντρου αυτισμού, όπου από βρεφική ηλικία θα αντιμετωπίζεται αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα κατά τρόπο που και την πρόληψη να πετυχαίνουμε και την καλύτερη δυνατή θεραπεία.

«Η ποιότητα μιας κοινωνίας, η ανθρωπιά μιας κοινωνίας φαίνεται και από τον τρόπο που αντιμετωπίζει ανθρώπους με ιδιαίτερα προβλήματα και ιδιαίτερες ικανότητες» είπε, υποδεικνύοντας ότι ο Ραδιομαραθώνιος ήταν πράγματι το έναυσμα για να γίνουμε όλοι πιο άνθρωποι και σήμερα να περηφανευόμαστε ότι είμαστε πολύ καλύτερη κοινωνία από ότι πριν από 28 χρόνια όταν ξεκινούσε αυτός ο θεσμός.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα