Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο γιορτάζει 30 χρόνια Erasmus

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 03:00 το απόγευμα στην καφετέρια του πανεπιστημίου, εορταστική εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων από την έναρξη του προγράμματος Erasmus στην Κύπρο. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δραστηριότητες που θα δώσουν την ευκαιρία στους φοιτητές από

άλλες χώρες της Ευρώπης που βρίσκονται στην Κύπρο στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus, να γνωρίσουν τα ήθη και έθιμα της Κύπρου και να γιορτάσουν αυτή την σημαντική επέτειο με όλους τους φοιτητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το πρόγραμμα Erasmus είναι γνωστό για την ευκαιρία που δίνει σε φοιτητές από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμπληρώσουν μέρος των σπουδών τους ή να κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε μια άλλη χώρα μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσω του προγράμματος Erasmus δίνεται η ευκαιρία στους νέους της Ευρώπης να ζήσουν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που μπορεί να διαρκέσει μέχρι 12 μήνες για κάθε κύκλο σπουδών, σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα και έτσι να γνωρίσουν την κουλτούρα και τον πολιτισμό άλλων χωρών της Ευρώπης. Με αυτό τον τρόπο το πρόγραμμα συμβάλει στην δημιουργία μιας πανευρωπαικής ταυτότητας.

Το πρόγραμμα Erasmus υποστηρίζει δραστηριότητες σε όλους τους τομείς της Διά Βίου Μάθησης (της Σχολικής Εκπαίδευσης, της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, της Εκπαίδευσης Ενηλίκων) καθώς και των τομέων της Νεολαίας και του Αθλητισμού. Το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν όλα τα κυπριακά πανεπιστήμια καθώς και πολλοί άλλοι φορείς διαχειρίζεται στην Κύπρο από το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Διά Βίου Μάθησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα