Τηλεφωνική συνομιλία ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ Τζακ Λιού με Α.Τσίπρα

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και του είπε ότι η Αθήνα και οι πιστωτές της θα πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται προς μια επίλυση της κρίσης χρέους, ενόψει του δημοψηφίσματος

στην Ελλάδα για τις απαιτήσεις των πιστωτών όσον αφορά τα μέτρα λιτότητας.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ο Τζακ Λιου είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι είναι σημαντικό η Αθήνα να δείξει μια δέσμευση για μεταρρυθμίσεις και όλες οι πλευρές να συζητήσουν για μια πιθανή ελάφρυνση του χρέους.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών τόνισε επίσης την ανάγκη «η Ελλάδα να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην πορεία προς το δημοψήφισμα, συμπεριλαμβανομένης της στενής συνεργασίας με τους διεθνείς εταίρους της».

Σημείωσε τέλος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά την κατάσταση και προσφέρθηκε να παραμείνουν σε στενή επαφή τις επόμενες ημέρες.

Νωρίτερα είχαν ανακοινωθεί από μέρους του Αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών οι τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε το Σάββατο ο Τζακ Λιου με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τους ομολόγους του της Γαλλίας και της Γερμανίας, καθώς και επαφές αξιωματούχων του Υπουργείου Οικονομικών με 'Ελληνες επίσημους.

Επίσης ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την Κυριακή ο Πρόεδρος Ομπάμα με τη Γερμανίδα Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα