«Ρολά» για μια εβδομάδα στις τράπεζες-60 ευρώ το όριο αναλήψεων-Θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το υπουργικό συμβούλιο, επικύρωσε την εισήγηση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας. Κλείστες οι τράπεζες για μια βδομάδα. Το όριο ανάληψης στα 60 ευρώ. Θα υπάρχει πρόβλεψη για πληρωμή των συνταξιούχων.

Παρότι, επίσημες ανακοινώσεις μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου, δεν έγιναν, αυτό φέρεται να έχει επικυρώσει την εισήγηση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας, για 6 μέρες κλείσιμο των τραπεζών και όριο

ανάληψης από τα ATM στα 60 ευρώ.

Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες, ανάμεσα στις ανακοινώσεις που θα γίνουν νωρίς το πρωί από το οικονομικό επιτελείο, σχετικά με το θέμα, θα υπάρχει πρόβλεψη ώστε να πληρωθούν οι συνταξιούχοι που δεν έχουν κάρτα και υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα πήγαιναν στα γκισέ ώστε να πληρωθούν.

Το κλίμα πριν το υπουργικό συμβούλιο, ήταν ιδιαίτερα βαρύ, καθώς προηγήθηκε η απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει στα ίδια επίπεδα την παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες.

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ανέφερε ότι «στο Συμβούλιο υπήρξε πολύ καλή συνεργασία, με ταύτιση απόψεων και απόλυτη σύμπνοια. Κάναμε πολύ καλή δουλειά».

Κυβερνητικός αξιωματούχος, διευκρίνιζε ότι λαμβάνονται μέτρα για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα, ενώ τόνιζε πως οι πιέσεις μέχρι το δημοψήφισμα θα είναι μεγάλες.

υπουργικό συμβούλιοΤράπεζεςbank holidaysόριο αναλήψεωνcapital controlsHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα