Τι ξέρουμε για το νέο iPhone 7;

Είναι γεγονός ότι η Apple προβαίνει σε ανακοινώσεις με το σταγονόμετρο σε ότι αφορά το νέο iPhone 7.

Ψάξαμε και μάθαμε τι θα περιλαμβάνει ενώ υπολογίζουμε ότι σε λίγους μήνες θα διατίθεται στην αγορά.

Το πρώτο πράγμα που ανακοινώθηκε είναι ότι θα έχειμεγάλη οθόνη. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του iPhone 6 Plus ήταν η μεγάλη του οθόνη, κάτι το οποίο αναμένεται να διατηρήσει και το iPhone 7,

στις 5.5 ίντσες. Η οθόνη μάλλον παραμένει στο ίδιο μέγεθος με την συζήτηση να επικεντρώνεται στην ποιότητα. Ίσως η νέα οθόνη να προσφέρει μεγαλύτερη ανάλυση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα νέα κινητά θα ενσωματωθεί η τεχνολογία Force Touch η οποία για την ώρα προσφέρεται μόνο στα MacBook και Apple Watch. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει, ανάλογα με την ένταση του πατήματος να εμφανιστούν δεύτερα ή τρίτα μενού, κάτι αντίστοιχο με το δεξί κλικ που κάνουμε με το ποντίκι στον υπολογιστή μας (PC).

Το κυρίως "σώμα" του iPhone 7 μάλλον παραμένει όπως και αυτό του προηγούμενου, μιας και η εταιρεία δεν συνηθίζει τόσες πολλές αλλαγές σε τόσο σύντομο διάστημα. Άρα θα δούμε μεταλλικό "σώμα" (αλουμίνιο), με ένα ανθεκτικό γυαλί από πάνω.

Κάποιοι ψίθυροι ήθελαν την Apple να χρησιμοποιεί οθόνη από κρύσταλλο από ζαφείρι, όμως για πολλούς λόγους κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει, λόγω του υψηλού κόστους αλλά και του χρόνου που απαιτείται για να παραχθούν μεγάλες ποσότητες. Ίσως γίνει κάποια εσωτερική βελτίωση στην μεταλλική κατασκευή του για να αποφευχθεί το πρόβλημα της κάμψης που υπήρξε σε ορισμένες συσκευές.

Βελτίωση αναμένεται και στην κάμερα του τηλεφώνου κάτι στο οποίο πάντοτε η Apple έδινε τεράστια σημασία. Σε κάθε νέο μοντέλο, η βελτίωση της κάμερας ήταν πάντοτε στις προτεραιότητες. Έτσι αναμένεται η επιστροφή ορισμένων προτερημάτων όπως το optical image stabilization (σταθεροποίηση εικόνας), ενώ η κάμερα θα είναι μεταξύ 8-12 μεγαπίξελς.

Επίσης θα υπάρχει ενσωματωμένος αισθητήρας για να λαμβάνει περισσότερο φως, το οποίο θεωρητικά θα μπορεί να δίνει λαμπρότερες και με περισσότερη λεπτομέρεια φωτογραφίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κορέα, η Samsung θα κατασκευάζει το 70% από τα νέα iPhone 7 και iPhone 7 plus τα οποία θα έχουν επεξεργαστή Α9 της TSMC. Ο Α9 θα είναι νέος πολύ πιο δυνατός και ταυτόχρονα οικονομικός σε ενέργεια.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες λένε ότι τα νέα τηλέφωνα θα έχουν 2GB μνήμη. Ο αποθηκευτικός χώρος θα αρχίζει από τα 32GB (τα 16GB καταργούνται), ενώ θα υπάρχει και η επιλογή των 64GB και 128GB.

Τα iPhone 7 και 7 Plus θα προσφερθούν με το λειτουργικό iOS 9. Ίσως γίνουν κάποιες μικρές προσθήκες εδώ.

Όσον αφορά τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας είναι μάλλον αρκετά νωρίς για κάτι τέτοιο. Δεν αποκλείεται να το δούμε την πρώτη βδομάδα του Σεπτέμβρη. Όσο για τιμή….αναμένεται να είναι στα επίπεδα του προηγούμενου της μοντέλου, ίσως και λίγο πιο πάνω, αναλόγως με τις τελικές προδιαγραφές που θα έχει.

Keywords
Τυχαία Θέματα