Έργα 60 εκ. ευρώ για την Πάφο εξήγγειλε ο Πρόεδρος

Αναπτυξιακά έργα ύψους 60 εκ. ευρώ στην Επαρχία Πάφου εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος προεδρεύει ευρείας σύσκεψης των φορέων της Επαρχίας στο Δημοτικό Μέγαρο της πόλης.

Συγκεκριμένα στις εξαγγελίες του Προέδρου Αναστασιάδη περιλαμβάνονται:

Ανάπλαση του παραδοσιακού εμπορικού κέντρου και της πλατείας Κέννεντυ συνολικού κόστους 6 εκ. με αναμενόμενο χρόνο έναρξης το Νοέμβριο 2015Σύνδεση και ανάδειξη των πλατειών 28ης Οκτωβρίου, Κωστή Παλαμά και Διονύσιου Σολωμού, των πλατειών δηλαδή που περιβάλλουν το Δημαρχείο Πάφου (συνολικού κόστους 2.2 εκ. με αναμενόμενο
χρόνο έναρξης το Δεκέμβριο του 2015 ή το πρώτο τρίμηνο του 2016)Υλοποίηση της τρίτης φάσης για επέκταση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου (συνολικού κόστους 4.6 εκ με αναμενόμενο χρόνο έναρξης το Δεκέμβριο 2015)Ανέγερση πρόσθετου ορόφου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου (συνολικού κόστους 5.7 εκ. με αναμενόμενο χρόνο έναρξης το Δεκέμβριο 2015)Προγραμματισμένα έργα μείωσης στερεών δημοτικών αποβλήτων παραλιακών ξενοδοχειακών μονάδων και συναφών χώρων παραγωγής αποβλήτων (συνολικού κόστους 5 εκ. με αναμενόμενο χρόνο έναρξης το Νοέμβριο 2015).Ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων κάτω Πάφου (συνολικού κόστους 3.5 εκ. με αναμενόμενο χρόνο έναρξης το Δεκέμβριο 2015)Βελτίωση αρχαιολογικού μουσείου Πάφου (συνολικού κόστους 1.4 εκ. με αναμενόμενο χρόνο έναρξης τον Οκτώβριο 2015)Βελτίωση παραλιακού βορειοδυτικού μετώπου Πάφου με την κατασκευή κυματοθραυστών (Περιοχή ΞενοδοχείουVenus) (συνολικού κόστους 1.9 εκ. με αναμενόμενο χρόνο έναρξης το Φεβρουάριο 2016)

Παράλληλα, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση προκειμένου να συμβάλει στην καλύτερη ανάδειξη της Πάφου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης έχει αποφασίσει όπως πέραν της συνεισφοράς των 5 εκ. για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων, να προχωρήσει με την προώθηση των ακόλουθων έργων, τα οποία εμπίπτουν στη Στρατηγική για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη:

Αποκατάσταση, εξωραϊσμός και αναβάθμιση δημοτικής αγοράς (συνολικού κόστους 2.5 εκ.)Αποκατάσταση του κτιρίου του πρώην κινηματοθέατρου «Αττικόν» και μετατροπή του σε πολυχώρο πολιτισμού και συνεδριακού τουρισμού (συνολικού κόστους 1.1 εκ.Αναβάθμιση και ανάδειξη του Μαρκίδειου Θεάτρου (συνολικού κόστους 3.6 εκ.)Αναδιαμόρφωση και ανάδειξη χώρων στη συνοικία Μουτάλλου (συνολικού κόστους 2.3 εκ)Αποκατάσταση του Χανιού του Ιμπραήμ (συνολικού κόστους 3.2 εκ.)

Περισσότερα σε λίγο

Keywords
Τυχαία Θέματα