Θύμα ξυλοδαρμού ο ένας εκ των υπόπτων

Δυο υπό κράτηση για την επίθεση με ρουκέτα εναντίον ΜαυρομιχάληΠρόκειται για έναν κατάδικο των φυλακών και ένα άλλο πρόσωπο που πρόσφατα έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από ομάδα ατόμων, υπόθεση που εκκρεμεί στο δικαστήριοΣε τρεις συλλήψεις προχώρησε χθες η Αστυνομία σε σχέση με την προχθεσινή επίθεση ρουκέτας εναντίον του Αλέξη Μαυρομιχάλη, γνωστός ως Αλεξούι, 37 ετών, κατά την οποία σκοτώθηκε ο Στέφανος Παπαδόπουλος, 28 ετών, από τη Λευκωσία. Ωστόσο, ο πρώτος συλληφθείς,

αφότου ανακρίθηκε, αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον του. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πρόσωπο που είχε αγοράσει αλλά στη συνέχεια μεταπώλησε το αυτοκίνητο μάρκας SEAT και χρώματος άσπρου, που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες τη νύκτα της επίθεσης και λίγο αργότερα εντοπίστηκε να φλέγεται στην περιοχή Εργατών.Ακολούθησε η εξασφάλιση από το δικαστήριο άλλων δυο ενταλμάτων σύλληψης που εκτελέστηκαν χθες το απόγευμα. Το πρώτο αφορούσε κατάδικο των Κεντρικών Φυλακών, ο οποίος φέρεται να έδωσε οδηγίες να μεταφερθεί το όχημα της διαφυγής των δραστών στην περιοχή Εργατών. Και στο δεύτερο πρόσωπο, που είναι εκτός φυλακών, αποδίδεται ρόλος σε σχέση με το όχημα της επίθεσης, χωρίς να αποκλείεται μάλιστα και το ενδεχόμενο της ενεργού συμμετοχής του στην επίθεση.θύμα ξυλοδαρμού ο δεύτεροςΣύμφωνα με πηγές, ο δεύτερος ύποπτος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από ομάδα ατόμων που φέρεται να έχουν φιλικές σχέσεις με τον Αλέξη Μαυρομιχάλη. Η εν λόγω υπόθεση εκκρεμεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, με την Αστυνομία να διερευνά κατά πόσο η επίθεση που δέχθηκε ο δεύτερος ύποπτος να τον ώθησε να συμμετάσχει στην προχθεσινή επίθεση. Οι δυο συλληφθέντες ανακρίνονταν μέχρι αργά χθες βράδυ και σήμερα το πρωί αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για έκδοση διατάγματος κράτησης εναντίον τους προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Από ανακρίσεις περνούν δεκάδες πρόσωπα και δεν αποκλείονται νέες συλλήψεις εντός των επόμενων ωρών. Η Αστυνομία πραγματοποιεί συνεχώς συσκέψεις για να αξιολογεί τα συγκεντρωθέντα στοιχεία και μαρτυρικό υλικό, καθώς και να δρομολογεί τις επόμενες κινήσεις της. Διερευνάται κατά πόσον τα κίνητρα της επίθεσης αφορούσαν ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ομάδων της νύκτας, οι οποίες ελέγχουν την παροχή προστασίας και τον ηλεκτρονικό τζόγο. Ο Αλέξης Μαυρομιχάλης έχει απασχολήσει την Αστυνομία για σωρεία ποινικών υποθέσεων.Τα γεγονότα της επίθεσηςΒάσει έγκυρων αστυνομικών και άλλων πηγών, τα γεγονότα της υπόθεσης έχουν ως εξής. Προχθές βράδυ, δυο τουλάχιστον δράστες στάθμευσαν το άσπρο SEAT πλησίον της οικίας του 37χρονου Μαυρομιχάλη, στον συνοικισμό Άσπρες, στην περιοχή του Στροβόλου, κοντά στην οικία του Γάλλου Πρέσβη στη Λευκωσία. Τη δεδομένη στιγμή, ο Μαυρομιχάλης βρισκόταν εντός της οικίας του, μαζί με τη σύζυγο, το παιδί του, καθώς και με έναν φίλο του. Έξω από την οικία, εντός αυτοκινήτου, βρισκόταν ο Στέφανος Παπαδόπουλος, 28 ετών, από τη Λευκωσία, ο οποίος εκτελούσε χρέη φρουρού του Μαυρομιχάλη.

Είχε προσληφθεί πολύ πρόσφατα και το Αλεξούι δεν φαίνεται να τον γνωρίζει πολύ καλά. Στις 19:45 οι δράστες βγήκαν από SEAT. Ο ένας κρατούσε στα χέρια του ένα όπλο τύπου καλάσνικοφ και άλλος έναν εκτοξευτή ρουκετών, αγνώστου τύπου, που δεν ανήκει στην Εθνική Φρουρά και πιθανόν να είναι τουρκικής προέλευσης. Το εν λόγω όπλο φέρεται να είχε υποστεί μετατροπή, ώστε να εκτοξεύει μάζα σφαιριδίων. Πρώτα ρίφθηκε ριπή με το καλάσνικοφ και στη συνέχεια η ρουκέτα, με σκοπό να τρυπήσει την πόρτα της εισόδου του οικίας και να πλήξει τον Μαυρομιχάλη εντός της. Ωστόσο, ο δράστης φέρεται να αστόχησε και εντέλει έπληξε το αυτοκίνητο, εντός του οποίου βρισκόταν ο φρουρός που δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Οι δράστες έριξαν άλλη μια ριπή με το καλάσνικοφ, προτού τραπούν σε φυγή με το SEAT. Επιτόπου έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την σκηνή και άρχισαν τις εξετάσεις. Οι ανακριτές παρέλαβαν διάφορα τεκμήρια, όπως κάλυκες και άλλα. Διενήργησαν έρευνα σε μεγάλη ακτίνα γύρω από την οικία του Μαυρομιχάλη, όπως και εντός του σπιτιού. Επιστημονικές εξετάσεις έγιναν και στο όχημα του οποίο επέβαινε το θύμα. Ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, σε κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία, ανέφερε πως τρόμαξε όταν άκουσε τους πυροβολισμούς και την έκρηξη, και αμέσως φώναξε στην οικογένειά του να πέσουν στο πάτωμα για να γλιτώσουν. Αργότερα, το SEAT εντοπίστηκε τυλιγμένο στις φλόγες στην περιοχή Εργατών. Το είδε πολίτης που τηλεφώνησε την Αστυνομία.Έχασε και τα δυο του χέριαΟ φρουρός Στέφανος Παπαδόπουλος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά από τα σφαιρίδια της ρουκέτας και αργότερα εξέπνευσε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς έφερε τραύματα σε όλα τα ζωτικά όργανα, ενώ υπέστη ακρωτηριασμό και στα δυο χέρια. Ο 28χρονος είχε προσληφθεί πολύ πρόσφατα ως φρουρός του Μαυρομιχάλη. Καταλείπει δύο παιδιά.Από την επίθεση κινδύνεψαν και κάτοικοι της περιοχής, καθώς οι τρύπες από τις σφαίρες του καλάσνικοφ εντοπίστηκαν σε τοίχους και αυτοκίνητα τουλάχιστον δυο γειτονικών σπιτιών.«Έχουμε συγκεκριμένη κατεύθυνση»ΧΘΕΣ προτού η Αστυνομία προχωρήσει σε συλλήψεις, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας Δημήτρης Δημητρίου δήλωσε στη «Σημερινή» ότι η Αστυνομία προχωρεί με συγκεκριμένη κατεύθυνση.«Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα σε σχέση με τη χθεσινή εγκληματική ενέργεια έξω από την οικία του 37χρονου Αλέξη Μαυρομιχάλη», ανέφερε, προσθέτοντας «συνεχίζεται η ανάκριση προσώπων και η λήψη καταθέσεων».Νωρίτερα σε δηλώσεις του στη σκηνή του εγκλήματος, ο κ. Δημητρίου ανέφερε πως «δεν αποκλείεται όχημα που εντοπίστηκε γύρω στη μια χθες τα ξημερώματα να καίγεται σε ανοικτό χώρο στην περιοχή Εργατών, και το οποίο δεν ήταν κλοπιμαίο, να σχετίζεται με την υπόθεση αυτή. Είπε, ακόμη, πως η Αστυνομία έχει προχωρήσει στην αξιολόγηση κλειστών κυκλωμάτων και «θα δούμε τι προκύπτει» από αυτά.Κληθείς να πει αν η Αστυνομία είχε το τελευταίο διάστημα πληροφορίες ότι επέκειτο δολοφονικό κτύπημα εναντίον του Μαυρομιχάλη, ανέφερε πως η Αστυνομία «λάμβανε συνεχώς πληροφορίες για διάφορες καταστάσεις, λάμβανε μέτρα και θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για πρόληψη εγκληματικών ενεργειών». Πρόσθεσε πως, ωστόσο, η Αστυνομία δεν μπορεί να βρίσκεται πίσω από κάθε πρόσωπο, έξω από κάθε οικία, ούτε πίσω από κάθε αυτοκίνητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα