Το… τραβηγμένο σενάριο πενταπλής ισοβαθμίας!

Μετά την ολοκλήρωση της 20ης αγωνιστική, πήραν φωτιά τα… μηχανάκια και οι υπολογισμοί για το ποιες ομάδες θα συνοδεύσουν τον Απόλλωνα και το ΑΠΟΕΛ στο πρώτο γκρουπ και ποια ομάδα θα μείνει τελικά εκτός εξάδας. Υπάρχουν σενάρια διπλής ισοβαθμίας (μεταξύ Ομόνοιας και ΑΕΛ), υπάρχει σενάριο τριπλής ισοβαθμίας (Ομόνοια, Ανόρθωση, ΑΕΛ) υπάρχει όμως και ένα απίστευτο σενάριο που φέρνει και τις πέντε ομάδες που διεκδικούν θέση στην εξάδα να τερματίζουν την κανονική διάρκεια τους πρωταθλήματος, στους 35 βαθμούς!

Το σενάριο

είναι φυσικά απόμακρο και θα χρειαστεί να προκύψει μια σειρά αποτελεσμάτων, αρκετά εκ των οποίων να είναι και εκπλήξεις, για να τερματίσουν οι Ανόρθωση (35 βαθμούς), Ομόνοια (35), ΑΕΚ (33), Ερμής (31) και ΑΕΛ (29) στους 35 βαθμούς, όχι όμως απίθανο.

Τα ζητούμενα αποτελέσματα

Πρώτο ζητούμενο για να κάτσει πενταπλή ισοβαθμία είναι οι μηδαμινή συγκομιδή στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές για τις δύο ομάδες που βρίσκονται στους 35 βαθμούς, Ανόρθωση και Ομόνοια και παράλληλα η ΑΕΛ να μαζέψει το απόλυτο των έξι βαθμών.

Δύο ισοπαλίες σε ισάριθμα παιχνίδια πρέπει να φέρει η ΑΕΚ, ενώ ο Ερμής χρειάζεται τέσσερις βαθμούς (μια νίκη και μια ισοπαλία) για να φτάσει στους 35.

Συνοπτικά τα παιχνίδια που θα δώσουν οι πέντε ομάδες στις επόμενες δύο αγωνιστικές:

21η αγωνιστική

Ομόνοια – ΑΕΛ

Ανόρθωση – Δόξα

ΑΕΚ – Εθνικός

Ερμής - Σαλαμίνα

22η αγωνιστική

Ομόνοια - ΑΠΟΕΛ

Απόλλων – Ανόρθωση

Δόξα – ΑΕΚ

Οθέλλος – ΑΕΛ

Εθνικός Ερμής

Ποιος μένει εκτός εξάδας

Τι ισχύει όμως στην περίπτωση που με το τέλος της κανονικής περιόδου έχουν και πι πέντε ομάδες 35 βαθμούς; Θα μετρήσουν οι βαθμοί που πήρε η κάθε μια από τις πέντε ομάδες στα ντέρμπι με τις άλλες τέσσερις. Κάτι σαν μίνι πρωτάθλημα μεταξύ των πέντε ομάδων.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τον πίνακα που ακολουθεί, στην περίπτωση πενταπλής ισοβαθμίας η ομάδα που μείνει εκτός πρώτης εξάδας θα είναι ο Ερμής, αφού μάζεψε τους λιγότερους βαθμούς (9) στα μεταξύ τους ντέρμπι.

ΟΜΑΔΑ Ν-Ι-Η ΒΑΘΜΟΙ

Ομόνοια 4-1-2 13

Ανόρθωση 4-0-4 12

ΑΕΛ 3-2-3 11*

ΑΕΚ 3-1-4 10

Ερμής 2-3-3 9

*Για να φτάσει στους 11 βαθμούς η ΑΕΛ θα πρέπει να κερδίσει το ερχόμενο Σάββατο την Ομόνοια. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα δεν μπορεί ούτως ή άλλως να ισχύσει το… τραβηγμένο αλλά όχι απίθανο σενάριο της πενταπλής ισοβαθμίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα