Θετικός απολογισμός στο Ισραήλ για την Εθνική

Το ταξίδι στο Ισραήλ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία από πλευράς προετοιμασίας.

Η Εθνική Ανδρών στις δύο φιλικές αναμετρήσεις με το αντίστοιχο συγκρότημα της χώρας είχε απολογισμό μια νίκη και μια ισοπαλία έχοντας παράλληλα θετική παρουσία και στους δύο αγώνες.

Η τεχνική ηγεσία είχε την δυνατότητα να κάνει διάφορα πειράματα από τακτικής άποψης, είδε την αντίδραση της ομάδας μας σε άμυνα και επίθεση ενώ χρησιμοποίησε σε διάφορες θέσεις συγκεκριμένους παίκτες ώστε να έχει γενική εικόνα από τι μπορεί να περιμένει από τον κάθε ένα ξεχωριστά στους επίσημους

αγώνες.

Στους δύο φιλικούς αγώνες με το Ισραήλ υπήρχαν θετικά αλλά και κάποια αρνητικά στοιχεία και μέσα στις επόμενες μέρες η τεχνική μας ηγεσία θα προσπαθήσει να διορθώσει τα λάθη για να είναι απόλυτα έτοιμο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στους αγώνες των Προκριματικών.

Κληθείς να αναλύσει το διήμερο ταξίδι στο Ισραήλ και τις φιλικές αναμετρήσεις με την Εθνική ομάδα της χώρας ο εκ των προπονητών της Εθνικής μας Απόστολος Μιχαήλ ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κ.Ο.Χ.

"Είχαμε το καλύτερο θετικό αποτέλεσμα απ' όλες τις απόψεις τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο πειθαρχία και συγκεκριμένα στην προσπάθεια των παικτών. Εκτιμώ πως από τους περισσότερους χειροσφαιριστές μας πήραμε αυτό που θέλαμε και έδειξαν πλήρη ετοιμότητα. Έδωσαν το κάτι παραπάνω και στα δύο φιλικά με το Ισραήλ. Προσπαθήσαμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή κατανομή των ρόλων στους παίκτες για να καταλάβει ο κάθ΄ ένας τι πρέπει και το κυριότερο τι ζητάμε να κάνει στο παρκέ. Θεωρώ πως οι επιτυχίες θα μας δώσουν δυναμική και καλή ψυχολογία για τα προκριματικά. Πιστεύω ότι η προετοιμασία και το πλάνο που ξεκίνησε από την περσινή χρονιά φέρνει αποτέλεσμα αφού η Εθνική μας έχει γίνει πιο ανταγωνιστική".

Παράλληλα ο κ. Μιχαήλ στάθηκε στη γενική παρουσία των φιλικών ενώ μίλησε ξεκάθαρα και για τον μεγάλο μας στόχο που δεν είναι άλλος από την Πρόκριση στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020.

"Σε σύγκριση με τα περσινά φιλικά παιχνίδια, φάνηκε πως είμαστε σε καλύτερη αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση. Ήταν πολύ καλή η προσπάθεια μας απέναντι στο Ισραήλ και σαν τεχνική ηγεσία μας άφησε ικανοποιημένους. Λάθη έχουν γίνει, ο στόχος και ο σκοπός τέτοιων αγώνων είναι να μπορείς να γίνεσαι καλύτερος. Η ομάδα είναι πιο έμπειρη και πιο ικανή και ο στόχος μας είναι να κάνουμε το κάτι παραπάνω και αυτό συνεπάγει με πρόκριση. Σίγουρα δεν είναι εύκολο. Δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για την Εθνική των Νήσων Φαρόε και ενδεχομένως αυτό να είναι παγίδα. Από την άλλη την Ελλάδα την γνωρίζουμε, την κερδίσαμε πέρσι και αυτό μας δίνει δυναμική και αυτοπεποίθηση. Είναι νέα ομάδα με νέο προπονητή, την σεβόμαστε όμως θα κάνουμε το καλύτερο για την Εθνική μας ομάδα" κατέληξε ο εκ των προπονητών της Εθνικής μας ομάδας.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η Εθνική Ανδρών αναχωρεί ξημερώματα Τετάρτης 11 Ιανουαρίου 2017 για τα νησιά Φαρόε στο πλαίσιο της 1ης φάσης (όμιλος) των Προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020. Στον όμιλο μας συμμετέχουν πέραν από τους οικοδεσπότες και η Εθνική Ελλάδος με την ομάδα που θα πάρει την 1η θέση να περνά στην φάση των 32 του θεσμού. Σε περίπτωση που δεν μπορέσει η Εθνική μας να εξασφαλίσει την πρόκριση θα έχει μια ακόμα ευκαιρία στο θεσμό Challenge που θα γίνει το καλοκαίρι και έχει ήδη δηλώσει συμμετοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα