Ταλαιπωρία και πυκνή τροχαία κίνηση στις ορεινές περιοχές

Πυκνή τροχαία κίνηση παρατηρείται την τελευταία ώρα στις ορεινές περιοχές, κυρίως στους δρόμους Κακοπετριάς – Καρβουνά, Pinewood – Προδρόμου και Πέρα Παιδί - Πλατρών.

Ο μεγάλος αριθμός εκδρομέων που επιχείρησαν να μεταβούν στις ορεινές περιοχές, σε συνδυασμό με το κλείσιμο των δρόμων που οδηγούν στο Τρόοδος, λόγω των καιρικών συνθηκών, έχουν δημιουργήσει κυκλοφοριακή συμφόρηση, στις πιο πάνω περιοχές.

Καλείται το κοινό να αποφεύγει τις μη αναγκαίες διακινήσεις στις εν λόγω περιοχές, ενώ οι οδηγοί

που είδη βρίσκονται στους πιο πάνω δρόμους καλούνται να είναι προσεκτικοί και υπομονετικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών και τα σήματα τροχαίας.

Όσον αφορά στην κατάσταση των δρόμων, λόγω των καιρικών συνθηκών, στις ορεινές περιοχές, οι δρόμοι Πλατρών – Τροόδους, Προδρόμου – Τροόδους και Καρβουνά – Τροόδους, εξακολουθούν να είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα.

Την ίδια στιγμή, οι δρόμοι Προδρόμου – Πεδουλά, Προδρόμου – Πλατρών, Pinewood – Κακοπετριάς, Λαζανιάς – Μαχαιρά και Μαχαιρά – Κιονιών, είναι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση στους τέσσερις τροχούς.

Ο δρόμος Γούρι – Μαχαιρά, έχει καταστεί επικίνδυνος λόγο κατολισθήσεων όγκων χώματος και πετρών.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας του οχήματός τους αναμμένα.

Θα πρέπει να έχουν επίσης υπόψη τους, οι οδηγοί, ότι λόγω των ευμετάβλητων καιρικών συνθηκών οι κατάσταση στο οδικό δίκτυο παρουσιάζει συνεχείς αλλαγές.

Όλες οι αλλαγές στο οδικό δίκτυο λόγω των καιρικών συνθηκών θα γίνονται άμεσα στην κατηγορία ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ στο Application της Αστυνομίας Κύπρου, καθώς επίσης στη νέα ενημερωτική σελίδα www.cypruspolicenews.com και στους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα