Θετική η επίσκεψη του ΠτΔ στη Ρωσία εκτιμούν τα κόμματα

Θετικά εκτιμούν τα κόμματα το ταξίδι του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Μόσχα και διατυπώνουν ικανοποίηση για την υπογραφή των διακρατικών συμφωνιών που αναβαθμίζουν τις σχέσεις των δύο χωρών.

Ικανοποίηση για τα όσα διαμείφθηκαν στις επαφές του Προέδρου Αναστασιάδη στη Ρωσία διατυπώνουν τα κόμματα, οικοδομώντας προσδοκίες για περαιτέρω αναβάθμιση των σχέσεων των δύο χωρών και ουσιαστική συμβολή της Ρωσίας στην επίλυση του Κυπριακού.

«Η Ρωσία,

παραμένει όλα αυτά τα χρόνια συνεπής υποστηρικτής της Κύπρου σ’ ότι αφορά το κυπριακό πρόβλημα, που τηρεί. Η Ρωσική Ομοσπονδία αποτελεί ταυτόχρονα σημαντικότατο οικονομικό εταίρο της χώρας μας, παρά το πλήγμα που επέφεραν σ’ αυτό τον τομέα οι αποφάσεις του Μαρτίου του 2013», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαίδης.

Ο Άθως Αντωνιάδης, αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ, δήλωσε ότι, η αναδιάρθρωση και επιμήκυνση του ρωσικού δανείου προς την Κυπριακή Δημοκρατία, με την ταυτόχρονη μείωση του επιτοκίου, αποτελεί σημαντική βοήθεια στη βεβαρημένη κυπριακή οικονομία.

«Το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί ως ενθαρρυντικό το γεγονός ότι αναθερμάνθηκε το ρωσικό ενδιαφέρον για τα θαλάσσια τεμάχια της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης», πρόσθεσε.

«Οι δημόσιες δηλώσεις που έγιναν, επιβεβαίωσαν τη σταθερή και διαχρονική υποστήριξη της φίλης και σύμμαχου χώρας προς την Κυπριακή Δημοκρατία. Επίσης, ανέδειξαν τη σημασία του ρωσικού παράγοντα στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού αλλά και για ανόρθωση της κυπριακής οικονομίας», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος .

Τα κόμματα εκτιμούν ότι με την εφαρμογή των συμφωνιών που υπογράφηκαν και με προσεκτικούς χειρισμούς από την κυβέρνηση, μπορούν να δημιουργηθούν νέα δεδομένα προς όφελος της πατρίδας μας.«Ενισχύουν τη δυνατότητα της Κύπρου να διαπραγματευτεί με αποτέλεσμα τα κρίσιμα ζητήματα που την απασχολούν με πρώτο το κυπριακό. Από εδώ και πέρα υπάρχει πολύ δουλειά ακόμα να γίνει ώστε να υλοποιηθούν οι συμφωνίες και να εφαρμοστούν τα όσα έχουν συζητηθεί σε πολιτικό επίπεδο», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ.

Ο Ανδρέας Μασούρας, β’ αντιπρόεδρος των Οικολόγων, τόνισε ότι το Ρωσικό ενδιαφέρον για το Κυπριακό και την οικονομία, ανοίγει καινούργιες προοπτικές για την Κυπριακή Δημοκρατία.Φτάνει η Κυβέρνηση να αφήσει πίσω της τις όποιες ιδεολογικές αγκυλώσεις, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν αποφέρει θετικά αποτελέσματα για τη χώρα μας.

«Το ρωσικό ενδιαφέρον, αποκαλύπτει και κάτι άλλο. Διαψεύδει όσους, εντός και εκτός Κύπρου κακόβουλα υποβαθμίζουν την αξία και τα μεγέθη του Φυσικού μας πλούτου», δήλωσε ο Στέλιος Αμερικάνος, εκ μέρους της Συμμαχίας Πολιτών.

Με την επιστροφή του Προέδρου Αναστασιάδη, τα κόμματα αναμένουν επίσημη ενημέρωση για τα αποτελέσματα των επαφών του, καθώς και την κοινοποίηση των τελικών κειμένων των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα