Αναστολή των εκποιήσεων μέχρι τις 19 Μαρτίου ψήφισε η Βουλή

Το σήριαλ των εκποιήσεων συνεχίστηκε και σήμερα στη Βουλή, με την πλειοψηφία της Ολομέλειας να ψηφίζει αναστολή της εφαρμογής του νόμου μέχρι τις 19 Μαρτίου.

Μετά από μία αναφορά στο Ανώτατο του προέδρου Αναστασιάδη και μία αναπομπή, αναστέλλεται για τρίτη φορά από την Ολομέλεια ο νόμος των εκποιήσεων, αυτή τη φορά μόνο για 15 μέρες, με τα κόμματα να ερίζουν, για το αν θα προλάβουν μέχρι τις 19 Μαρτίου, να ολοκληρώσουν τη συζήτηση για το πλαίσιο

αφερεγγυότητας. Εν μέσω διαφωνιών επικράτησε η πρόταση νόμου της ΕΔΕΚ, την οποία τροποποίησε το ΔΗΚΟ και σε αυτή συναίνεσαν ΔΗΣΥ και ΕΥΡΩΚΟ.

Η αρχική πρόταση της ΕΔΕΚ προνοούσε αναστολή του νόμου μέχρι τις τρεις Απριλίου. Οι προτάσεις του ΑΚΕΛ για αναστολή του νόμου μέχρι τον Ιούνιο και των Οικολόγων για εξαίρεση της πρώτης κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης απορρίφθηκαν με 30 ψήφους εναντίον.

Αν και ψηφίστηκε η νέα αναστολή, αμφίβολο αν αυτή τη φορά τα κόμματα θα κερδίσουν τη μάχη με το χρόνο.

«Δεν αναλαμβάνω δέσμευση ότι στις 19 του μηνός θα καταλήξουμε. Ως πρόεδρος της επιτροπής θα καταβάλω προσπάθειες να ολοκληρώσουμε την εξέταση των νομοσχεδίων μέχρι τις 19 Μαρτίου», δήλωσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

«Ανικανότητα ή δε θέλουμε. Είναι δυνατό στις 10 επόμενες εργάσιμες μέρες τα κυβερνητικά τμήματα να προλάβουν να φέρουν κείμενο να ψηφίσουμε? Όλοι ξέρουμε ότι δεν θα είμαστε έτοιμοι», δήλωσε εκ μέρους του ΑΚΕΛ, ο Νίκος Κατσουρίδης.

«Ο τόπος χρειάζεται ηρεμία. να θέσουμε ένα σύγχρονο πλαίσιο εκσυγχρονισμού ενός υφιστάμενου νόμου. να έχουν εργαλείο οι τράπεζες για τους κακούς, μεγάλους δανειολήπτες, για να μπορού να πάρουν πίσω τα λεφτά των καταθετών», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, δήλωσε ότι υποχωρεί να ψηφίσει μόνο 15 μέρες αναβολή, αν το πλαίσιο αφερεγγυότητας δεν είναι σωστό δίκτυ προστασίας θα το καταψηφίσει.

«Μιλλοσφοτζισματα και μεσοδότζι δουλειές», δήλωσε ο πρόεδρος των Οικολόγων.

Τέλος, ο ΔΗΣΥ απέσυρε τελικά την πρόταση του για εξαίρεση της πρώτης κατοικίας για ένα μήνα, ύστερα από άρνηση του ΔΗΚΟ να τη στηρίξει.

Keywords
Τυχαία Θέματα