«Θέρισαν» τους 2889 υποψήφιους αστυνομικούς στις εξετάσεις

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η διαδικασία των αθλητικών δοκιμασιών των υποψηφίων για πρόσληψη στην Αστυνομία. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, στις 13 Νοεμβρίου θα γίνουν οι προσλήψεις.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», από τους 491 που πέρασαν τις γραπτές εξετάσεις σε σύνολο 2.889 υποψηφίων, μόνο οι 290 πέρασαν από τις αθλητικές δοκιμασίες, ενώ οι άλλοι 201 κόπηκαν από την Επιτροπή Προσλήψεων, σε ποσοστό 40% περίπου.

Τώρα οι υποψήφιοι θα περάσουν από την τρίτη και τελευταία δοκιμασία, αυτή των ψυχομετρικών τεστ, που θα διεξαχθεί

την ερχόμενη Κυριακή το απόγευμα στην Κρατική Έκθεση.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, κατά τα ψυχομετρικά τεστ θα δοθούν στους υποψηφίους ένα πανομοιότυπο ερωτηματολόγιο με απλές ερωτήσεις για να διαπιστωθεί αν έχουν ροπή στη διαφθορά, στη βία κ.ά.

Όσοι περάσουν και αυτή τη δοκιμασία, θα μπουν στον κατάλογο διοριστέων και θα κληθούν να ορκιστούν.

Οι κενές θέσεις είναι 250 και από αυτές οι 210 αφορούν την Αστυνομία και οι άλλες 40 την Πυροσβεστική. Όσοι δεν θα προσληφθούν, θα παραμείνουν στον κατάλογο διοριστέων και θα μπορεί να αναπληρώσουν τυχόν αφυπηρετήσεις.

Να αναφερθεί ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Αστυνομίας θα προσληφθούν αστυνομικοί με αυστηρά κριτήρια, χωρίς να περνούν από προφορική συνέντευξη κατά την οποία θα μπορούσαν να γίνουν διακρίσεις. Οι προφορικές συνεντεύξεις έχουν καταργηθεί με τον νέο νόμο και στη θέση τους μπήκαν τα ψυχομετρικά τεστ.

Keywords
Τυχαία Θέματα