Νέα Υόρκη:Ο αστυνομικός-ήρωας που ακινητοποίησε τον μακελάρη

Το εγκώμιο του νεαρού αστυνομικού, ο οποίος αντιμετώπισε και πυροβόλησε τον δράστη που σκότωσε οκτώ ανθρώπους σε ποδηλατόδρομο της Νέας Υόρκης την Τρίτη, πλέκουν οι αρμόδιοι, χαρακτηρίζοντας τον ήρωα για τη γρήγορη αντίδρασή του χάρις στην οποία δόθηκε ένα τέλος στο μακελειό.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο αστυνομικός Ράιαν Νας, 28, βρισκόταν στο Γυμνάσιο Στάιβεσαντ, στο Κάτω Μανχάταν το απόγευμα της Τρίτης μαζί με τον συνάδελφό του Τζον Χασιότη, ανταποκρινόμενοι σε μια κλήση ότι μαθητής απειλούσε να αυτοκτονήσει

όταν ειδοποιήθηκαν από πολίτες για το πανδαιμόνιο που επικρατούσε σε κοντινή περιοχή.

Οι αστυνομικοί έτρεξαν από το σχoλείο και ο Νας εντόπισε τον ύποπτο, Σαϊφουλό Σαΐποφ, 29, ο οποίος φώναζε και κράδαινε ένα, όπως αποδείχθηκε, όπλο του πέιντμπολ και ένα αεροβόλο. Ο Νας άνοιξε πυρ αμέσως, πυροβολώντας τον Σαΐποφ στην κοιλιακή χώρα και τερματίζοντας έτσι την επίθεση.

«Νομίζει ότι αυτό που έκανε δεν ήταν πράξη ηρωισμού. Νομίζει ότι γι αυτό μπήκε στις τάξεις της αστυνομίας», είπε σε δημοσιογράφους ο Επίτροπος της Αστυνομίας της πόλης της Νέας Υόρκης Τζέιμς Ο Νιλ αναφερόμενος στον Νας. «Δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε να βρούμε πιο ταπεινό άνθρωπο», πρόσθεσε.

Ο Νας, ο οποίος ανήκει στις τάξεις της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης για πέντε χρόνια, εργάζεται στο 5ο Αστυνομικό Τμήμα του Κάτω Μανχάταν. Ο Διοικητής του Αναπληρωτής Επιθεωρητής Μάρκ Ιόκο είπε την Τετάρτη ότι έχει μιλήσει με τον Νας. «Είναι καλά κάτω από τις περιστάσεις», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Μιλώντας στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπάζιο είπε ότι ο Νας αξίζει όλους τους επαίνους που παίρνει. «Ήταν πολύ μετριόφρων γι αυτό που έκανε, αλλά αυτό που έκανε ήταν σπουδαίο και έδωσε πίστη στους ανθρώπους και εκτίμηση στην αστυνομική μας δύναμη», ανέφερε. «Νόμιζε ότι ήταν μέρος μιας κανονικής μέρας στη δουλειά και ότι είναι μέρος αυτών που πρέπει ένας αστυνομικός να κάνει για να προστατέψει άλλους ανθρώπους», σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

To NYPD Officer Ryan Nash-thank you for your bravery &quick action in stopping yesterday's terrorist attack. Truly one of New York's Finest pic.twitter.com/xdDvNBc7HD

Bill Bratton (@CommissBratton) November 1, 2017
Keywords
Τυχαία Θέματα