«Ρώσοι μαφιόζοι ζουν στην Κύπρο και "στέφονται" μέσω skype»

Ένα αφιέρωμα στους Ρώσους μαφιόζους κάνει ρωσικό δημοσίευμα με αφορμή τη δολοφονία του Ρώσου πρώην βουλευτή, Denis Voronenkov, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο κέντρο του Κιέβου τον Μάρτιο του 2017.

Το άρθρο με τίτλο «Ρώσοι μαφιόζοι ζουν στην Κύπρο και στέφονται μέσω skype» εστιάζει κυρίως στους thieves in law, δηλαδή οι εγκληματίες, οι οποίοι είχαν εξουσία και κοινωνικό status στον εγκληματικό

υπόκοσμο της παλιάς Σοβιετικής Ένωσης.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο «θεσμός» αυτός αναβιώνει στη σύγχρονη Ρωσία αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Κυριότερο χαρακτηριστικό είναι ότι «συνυπάρχουν» με άτομα που δεν έχουν να κάνουν με τον κόσμο του εγκλήματος. Πιο συγκεκριμένα, εμπλέκονται με ηθοποιούς, πολιτικούς, δημοσιογράφους, τραπεζίτες κτλ. Ο λόγος είναι ότι χρησιμοποιούν τα χρήματα των μαφιόζων για ανέλιξη στην εξουσία, αναφέρει το δημοσίευμα.

Παλιά ο κώδικας τιμής δεν επέτρεπε οι μαφιόζοι να συναρπάζονται με κυβερνητικούς αξιωματούχος αλλά αυτό δεν ισχύει πια. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι σύγχρονοι μαφιόζοι έχουν ακίνητα σε Αμερική, Ευρώπη αλλά και Κύπρο!

Ζουν στην Κύπρο με τις γυναίκες τους, έχουν τις δουλειές τους και απολαμβάνουν μια κανονική ζωή, ασχολούμενοι με επενδύσεις ακινήτων.

Επίσης, γίνεται αναφορά στον τρόπο μύησης τους. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, για να μυηθεί κάποιος στη ρωσική μαφία πρέπει είτε να το «εξαγγείλει» είτε να πάρει συστάσεις δύο ή τρεις μαφιόζους. Σε συγκέντρωση τους, η οποία μπορεί να γίνει ακόμα και μέσω skype, γίνεται η στέψη του μαφιόζου.

Keywords
Τυχαία Θέματα