Θεοχάρους:Δεν θα πληρώσουν οι Ευρωπαίοι τα σπασμένα Brexit

Η Βρετανία οφείλει να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της προς την ΕΕ, όπως αυτές προκύπτουν από την μέχρι της πλήρους εξόδου συμμετοχή της σε αυτήν, ανέφερε η Ευρωβουλευτής της Αλληλεγγύης και των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, προσθέτοντας ότι τις ζημιές του Brexit δεν είναι δυνατό να τις πληρώσει ο Ευρωπαίος φορολογούμενος πολίτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου της Ευρωβουλευτού, με αφορμή την πρωινή συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο,

η κ. Θεοχάρους ανέφερε ότι «αυτοί που παρέσυραν τον Βρετανικό λαό να ψηφίσει υπέρ της εξόδου του ΗΒ από την ΕΕ θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Υπάρχουν, συνέχισε, σοβαρά εκκρεμή ζητήματα που δεν αφορούν μόνο οικονομικά θέματα και υποχρεώσεις της Βρετανίας, αλλά και το καθεστώς των Ευρωπαίων πολιτών εντός του ΗΒ και των Βρετανών πολιτών που επέλεξαν να διαμένουν στην ΕΕ.

Καταλήγοντας η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης υποστηρίζει ότι το όλο θέμα θα πρέπει να λήξει τουλάχιστον πριν από τις επόμενες Ευρωεκλογές του 2019.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα