Θεοχάρους: Βαρύς ο εμπαιγμός που υπέστη ο Αναστασιάδης

"O εμπαιγμός που έχει υποστεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι ιδιαίτερα βαρύς και δεν μπορεί να γίνει ανεχτός" δήλωσε η ευρωβουλευτής της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, όσον αφορά στις εξελίξεις στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως είπε, η ίδια θα αντιδράσει «με όποιο τρόπο διατίθεται και στο ΕΚ και στην ΚομισΙόν με επιστολή την οποία θα στείλω εντός ολίγου».

Επιπλέον, έκανε λόγο για εξαπάτηση του Προέδρου Αναστασιάδη, όχι μόνο από τον Τούρκο Πρόεδρο κάτι το οποίο ήταν, όπως δήλωσε, αναμενόμενο. «Εγώ γνωρίζω πολύ καλά τη συμπεριφορά του κ. Ερντογάν,

άλλοι είναι που δεν κατανοούν ότι η στάση της Τουρκίας είναι η ίδια διαχρονικά και πως η προσβλητική της στάση απέναντι στην Κύπρο έχει εκδηλωθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό» είπε.

Πρόσθεσε δε, ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει προσβληθεί και εξαπατηθεί και από τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε που δεν τον ενημέρωσε για το ότι ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί έχει προσκληθεί στην Κων/πολη, κάτι το οποίο γνώριζε, όπως ανέφερε, ο κ. Έιντε.

«Είναι επίσης άξιον απορίας το ότι ο κ. Ακιντζί θα συναντηθεί με τον ΓΓ του ΟΗΕ, καθώς κάτι τέτοιο δεν δικαιολογείται από καμία εξέλιξη στο Κυπριακό. Εκτός και αν πρόκειται για κάτι που γνωρίζουν οι Τούρκοι και ο ΓΓ του ΟΗΕ και εμείς δεν το γνωρίζουμε» συμπλήρωσε.

Εξέφρασε ακολούθως την πεποίθηση ότι όλοι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η πολιτική της Τουρκίας στο Κυπριακό δεν αλλάζει ούτε με ευχολόγια ούτε πιστώνοντας τον κ. Ερντογάν με καλή θέληση, ούτε περιμένοντας κινήσεις καλής θέλησης αλλά με την κινητοποίηση όλων εκείνων των πρακτικών νομικών μέτρων που έχει στη διάθεση της η Κυπριακή Δημοκρατία, την κινητοποίηση του οπλοστασίου που προσφέρει στην Κύπρο η ΕΕ και οι σχέσεις με τις γειτονικές χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα