Προκαλεί ο Ακιντζί: Θεωρεί υπερβολικές τις αντιδράσεις μας

Υπερβολική χαρακτήρισε ο Μουσταφά Ακιντζί την αντίδραση της ε/κ πλευράς αναφορικά με την παρουσία του στο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια, που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία, κατόπιν πρόσκλησης του Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα Γιενί Ντουζέν, ο Μουσταφά Ακιντζί σε δηλώσεις αμέσως μετά την άφιξη του από την Κωνσταντινούπολη από το παράνομο αεροδρόμιο Ερτζάν, ανέφερε ότι αντίδραση της ε/κ πλευράς είναι υπερβολική, τονίζοντας ότι έλαβε μέρος μονάχα στον δείπνο

που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

Ισχυρίζεται, εξάλλου, ότι μετέβη στην Κωνσταντινούπολη διότι υπήρχε η ευκαιρία να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και πως οι εκεί συναντήσεις του συμβάλλουν στην προσπάθεια της λύσης.

Ο κ. Ακιντζί, σύμφωνα πάντα με την Γιενί Ντουζέν, πληροφορήθηκε από τα κοινωνικά δίκτυα για την απόσυρση της ε/κ πλευράς από την επικείμενη συνάντηση με τον κ. Άϊντε.

Στην συνέχεια τονίζει: «Η ε/κ πλευρά εκπροσωπεί την Κυπριακή Δημοκρατία τα τελευταία 53 χρόνια. Πρόκειται για μια συνήθεια 53 ετών. Από ότι φαίνεται τους ενοχλεί (τους ε/κ) η συμμετοχή μας σε εκδηλώσεις διεθνούς χαρακτήρα».

Ο τ/κ ηγέτης εξέφρασε την αποφασιστικότητα για λύση του Κυπριακού. Επίσης, ισχυρίζεται ότι η ηγεσία του δείχνει ενδιαφέρον για τις ευαισθησίες της ε/κ πλευράς και ότι επιθυμούσε να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η κίνηση του Μουσταφά Ακιντζί προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα