Καδής:Το Υπουργείο Παιδείας συμπαρίσταται στα Ειδικά Σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού “διαχρονικά συμπαρίσταται με κάθε τρόπο στο έργο που επιτελούν τα Ειδικά Σχολεία, τα οποία στελεχώνονται στη βάση των πραγματικών αναγκών των παιδιών και ενισχύονται με όλο τον απαραίτητο εκπαιδευτικό και θεραπευτικό εξοπλισμό”, δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός, Κώστας Καδής.

Σε χαιρετισμό του στη θεατρική παράσταση του Ειδικού Σχολείου Αγίου Σπυρίδωνα, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι “το Σχολείο επέλεξε να αξιοποιήσει

το θέατρο, ως διδακτικό και παιδαγωγικό εργαλείο, προκειμένου να προωθήσει στα παιδιά τα μηνύματα του δεύτερου υπό έμφαση στόχου, που έθεσε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για τη φετινή σχολική χρονιά, σε μια προσπάθεια για καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και αποδοχή της διαφορετικότητας”.

Ανέφερε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ότι “από την εφαρμογή του περί Αγωγής και Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Νόμου, το 2001 μέχρι σήμερα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Ειδικών Σχολείων που λειτουργούν στον τόπο μας, έχουν αναβαθμισθεί σημαντικά, ενώ το προσωπικό που αναλαμβάνει την αγωγή και την εκπαίδευση των παιδιών έχει ενισχυθεί με διάφορες ειδικότητες”.

Για το Ειδικό Σχολείο “Άγιος Σπυρίδωνας”, ο κ. Καδής, είπε ότι “αποδεδειγμένα καταβάλλει συλλογική προσπάθεια, ώστε να δημιουργεί στα παιδιά ευκαιρίες μάθησης, μέσα και έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας, προσφέροντας τους μοναδικές εμπειρίες, που συμβάλουν στην πνευματική και κοινωνική τους μόρφωση”.

Καταλήγοντας είπε ότι “τα Ειδικά Σχολεία παρέχουν εξατομικευμένα προγράμματα, προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού ενώ το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό τους, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις όποιες ψυχικές, εκπαιδευτικές και συναισθηματικές ανάγκες των παιδιών με ειδικές ικανότητες”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα