Θέμα διαχείρισης του προσφυγικού θέτει ο Συλικιώτης

"Για να αντιμετωπίσουμε την προσφυγική κρίση απαιτείται αλληλεγγύη και ανθρωπιστική προσέγγιση. Δεν μπορεί να συνεχίσει η ενίσχυση της ξενοφοβικής, ρατσιστικής Ευρώπης ως φονικό φρούριο με κλειστά σύνορα, που βλέπει τους πρόσφυγες ως απειλή για τους πολίτες." Αυτά τόνισε σήμερα ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Ν. Συλικιώτης, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην παρουσία και του Προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Μιλώντας εκ μέρους της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, ο κος

Συλικιώτης υπογράμμισε πως πέρα από τα ακροδεξιά κόμματα τον τελευταίο καιρό βλέπουμε ξενοφοβικές προσεγγίσεις ορισμένων κυβερνήσεων της Ανατολικής Ευρώπης, ρατσιστικές φωνές κομμάτων που συμμετέχουν στην ομάδα ECR (Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών), όπως το AfD (ξενοφοβικό γερμανικό κόμμα) αλλά και επικίνδυνες δηλώσεις αξιωματούχων κομμάτων που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι οποίες καλλιεργούν ένα κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού και πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά."

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανοχή και την αποτυχία διαχείρισης του προσφυγικού από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η οποία, όπως εξήγησε, οδήγησε στην ενίσχυση της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και της βίας. Τόνισε δε πως οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να δράσουν αποφασίστηκα για να σταματήσει το έγκλημα τώρα και να μην αναβιώσει ξανά η ιδεολογία του ρατσισμού και του φασισμού στην Ευρώπη.

Κλείνοντας ο κος Συλικιώτης υπογράμμισε πως αντί να στοχοποιείται και να εκβιάζεται η Ελλάδα πρέπει άμεσα να στηριχτεί έμπρακτα όπως και ο ελληνικός λαός, ο οποίος διασώζει με την αυτοθυσία του την αξιοπρέπεια της Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα