Ξεκινά στη Λευκωσία η σεζόν του Γ. Αχιλλέως

Μέχρι την Ολυμπιάδα ο Κύπριος σκοπευτής θα λάβει μέρος και στα τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Στην οριστικοποίηση του αγωνιστικού του προγράμματος για την Ολυμπιακή χρονιά του 2016 κατέληξε ο Γιώργος Αχιλλέως, σε συνεργασία με την προπονητική του ομάδα. Μέχρι την Ολυμπιάδα του Ρίο, ο 36χρονος Κύπριος σκοπευτής θα αγωνιστεί και στα τέσσερα φετινά Παγκόσμια Κύπελλα, αλλά και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο Αχιλλέως ξεκίνησε από τον περασμένο Νοέμβριο την προετοιμασία του για το 2016, με εντατικές προπονήσεις τόσο στα σκοπευτήρια

Λευκωσίας και Λάρνακας, όσο και στο γυμναστήριο. «Βρίσκομαι σε φουλ ρυθμό για τη νέα χρονιά. Θεωρώ πως δεν ήμουν ποτέ καλύτερα απ΄ ότι είμαι τώρα, αφού συνδυάζω καλή σωματική κατάσταση με μεγάλη εμπειρία, έτσι πραγματικά δεν μπορώ να περιμένω μέχρι να αρχίσουν οι αγώνες. Θέλω φέτος να αρχίσω να ξανακερδίζω σταθερά μετάλλια στους μεγάλους αγώνες», λέει ο αθλητής μας του σκιτ.

Ο Κύπριος Ολυμπιονίκης πήρε δύο σημαντικά μετάλλια τα δύο τελευταία χρόνια, το χρυσό στους Κοινοπολιτειακούς του 2014 και το αργυρό στο ομαδικό στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Όμως εδώ και μερικά χρόνια, του διαφεύγουν τα μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, Παγκόσμια Κύπελλα και Πανευρωπαϊκούς Αγώνες. Το τελευταίο του μετάλλιο στα πιο πάνω πρωταθλήματα ήρθε το 2013 με το χάλκινο στους Πανευρωπαϊκούς και το 2012 με το χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Λονάτο.

Η σεζόν του 2016 για τον Αχιλλέως ξεκινά το διήμερο 12-13 Μαρτίου με το διεθνές πρωτάθλημα Cyprus Grand Prix στο σκοπευτήριο Λευκωσίας. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση θα λάβουν μέρος σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι σκίτερ του κόσμου, αφού μία εβδομάδα μετά (19-20/03) στον ίδιο χώρο, θα διεξαχθεί το πρώτο από τα τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα της ISSF.

Ακολούθως ο Αχιλλέως θα μεταβεί στο Ρίο όπου στις 22-23 Απριλίου θα λάβει χώρα το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο θα αποτελέσει παράλληλα και το test event για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί στο Σαν Μαρίνο το διήμερο 9-10 Ιουνίου και το τελευταίο της χρονιάς στο Μπακού στις 27-28 Ιουνίου, διοργανώσεις στις οποίες θα λάβει κανονικά μέρος ο Αχιλλέως. Τέλος, το πρώτο δεκαήμερο του Ιούλη θα διεξαχθεί στο Λονάτο της Ιταλίας το φετινο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα