Πρώην πρόεδρος ΟΑΣΘ: Μας αιφνιδίασε ο κ. Σπίρτζης, ποτίζοντας μας υπνωτικό, μας ψέκασε

Δριμεία επίθεση στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, λίγο πριν ξεκινήσει η συνέλευση των πρώην μετόχων του Οργανισμού, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", στη Θεσσαλονίκη.

O κ. Στεφανίδης τόνισε ότι ο ίδιος και οι πρώην μέτοχοι δεσμεύονται να συνεχίζουν μόνο στα ελληνικά δικαστήρια αλλά και αν

χρειαστεί στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

"Ήρθε ο νόμος 44/82 που μας αιφνιδίασε το 2017. Μας αιφνιδίασε ο κ. Σπίρτζης, ποτίζοντας μας υπνωτικό, μας ψέκασε. Αφού μας είπε κάντε νόμο τον υποβάλλαμε νόμο με όλες τις λεπτομέρειες, με εισηγητικές εκθέσεις, με μείωση της μισθοδοσίας στα 62 εκ. από τα 88 εκατ. δηλαδή, 30%. Οι δαπάνες από 150 εκ. τις κατεβάσαμε στα 124 εκ. Ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε συζητήσεις. Συνεννοηθήκαμε με τον υπουργό να συναντηθούμε και να συζητήσουμε τις σκέψεις μας πως θα κινηθούμε", δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ και πρόσθεσε:

"Ο νόμος έγινε και με άλλες προϋποθέσεις, με τις οποίες θα δεχόταν ο υπουργός να γίνουν αλλαγές όλων των κανονισμών. Πράγμα που σημαίνει ότι αποσκοπούσαν και στον ανορθολογισμό των δρομολογίων που είναι μια πάρα πολύ μεγάλη υπόθεση γιατί με βάση τον νόμο 28/98 του 2001 έγινε σε 15 τότε καποδιστριακούς δήμους επέκταση στις δυτικές πλευρές και με τον νόμο 38/97 του 2010 έγινε στους υπόλοιπους 9 καλλικρατικούς πλέον, στον δήμο Λαγκαδά. Αυτές οι επεκτάσεις είναι θανατηφόρες για τον νομό μας"

Δεσμευόμαστε για να συνεχίσουμε το έργο όχι μόνο στα ελληνικά δικαστήρια αλλά και αν χρειαστεί στα ευρωπαϊκά δικαστήρια".

"Θυμίζω στον κ. Σπίρτζη ότι ο ΟΑΣΘ έχει το φθηνότερο εισιτήριο στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Και έδινε και διπλάσια επιδότηση στην Αθήνα. Eμείς με την πρόταση που στείλαμε είπαμε ότι οι δαπάνες είναι 124 εκ. και το προσήκον κόμιστρο που πρέπει να πληρώνουν όλοι είναι 1,30 ευρώ. όχι εισιτήριο μιας χρήσεως ανά την επικράτεια. Αν θέλει να δίνει μισό εισιτήριο στους φοιτητές και τους μαθητές πρώτα θα πληρώνουν, δεν πρήσκεται να ξανακάνω το ίδιο λάθος", ανέφερε ο κ. Στεφανίδης.

Παράλληλα αναφερόμενος στους μισθούς των μετόχων είπε ότι "το χρόνο κατά μέσο όρο στους 1.900 μετόχους έρχονται 6.500 ευρώ. Δηλαδή 500 ευρώ το μήνα".

Ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ δήλωσε ακόμα ότι "θα ζητήσουμε την εξουσιοδότηση από την Γενική Συνέλευση να χειριστούμε τα δικαστικά θέματα με επιλογές δικές μας".

Τέλος, ο κ. Στεφανίδης είπε ότι σήμερα του δόθηκε το ΦΕΚ το όποιο δίνει 20 εκ. για Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο στον ΟΑΣΘ, χρήματα που όπως είπε δεν δίνονταν στον ίδιο. "Σήμερα μου εδόθη το ΦΕΚ, το οποίο λέει ότι θα τους δώσει για Αύγουστο μέχρι Δεκέμβριο 20 εκ. περίπου,4 εκ ανά μήνα. Αυτά τα 4 είναι αυτά που λείπανε από μένα κάθε μήνα".

Keywords
Τυχαία Θέματα